Російські ЗМІ попереджатимуть про рекламу великим шрифтом

00:00,
23 Грудня 2010
924

Російські ЗМІ попереджатимуть про рекламу великим шрифтом

00:00,
23 Грудня 2010
924
Російські ЗМІ попереджатимуть про рекламу великим шрифтом
У Держдумі ЗМІ пропонують попереджати про рекламний матеріал великим шрифтом.

 

Законопроект, що регулює розмір шрифту при застереженні, що повідомлення в ЗМІ має рекламний характер, вніс в Державну думу РФ глава комітету у справах молоді Павло Тараканов (ЛДПР). Як передає кореспондент ІА REGNUM, законом «Про рекламу» закріплений обов'язок супроводжувати текст реклами, розміщений в періодичних друкованих виданнях, що не спеціалізуються на повідомленнях і матеріалах рекламного характеру позначкою «реклама» або «на правах реклами».

 

Проте, стурбований парламентар, часто розмір шрифту вказаної позначки набагато менший за розміром шрифту самого тексту реклами. Це призводить до того, що російські громадяни, особливо літнього віку, які мають проблеми із зором, не завжди чітко усвідомлюють, що читають саме рекламний текст. Дуже часто реклама маскується під аналітичні статті фахівців, які пропонують придбати різні товари або скористатися послугами експертів, що обіцяють розв'язати ту або іншу проблему, яка стоїть перед людиною, вказується в супровідних матеріалах до законопроекту.

 

Тарканов пропонує зобов'язати видавців ЗМІ супроводжувати рекламний текст позначкою «реклама» або «на правах реклами» чітким, легко читаним шрифтом і відповідати найбільшому розміру шрифту використовуваного в тексті реклами.

 

Медіаграмотність за матеріалами dv-reclama.ru 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду