Як The Economist добивається успіху в соцмережах

00:00,
24 Січня 2011
948

Як The Economist добивається успіху в соцмережах

00:00,
24 Січня 2011
948
Як The Economist добивається успіху в соцмережах
П’ять порад для видання, яке хоче просувати свій сайт у соціальних медіа.

Марк Джонсон, відповідальний за соціальні медіа у редакції журналу The Economist, працює на цій посаді три роки. На конференції SMART 2011 у Лондоні він поділився кількома ключовими пунктами стратегії просування в соціальних медіа, за допомогою яких одному з найстарших журналів світу (заснованому 1843 року) вдається вдало освоювати web 2.0, повідомляє SocialMediaToday.

 

1. Тільки ручна робота

Одним із першим рішенням Марка Джонсона було припинити використовувати RSS-експорт для сторінок журналу в Twitter, Facebook та інших мережах. Кожен допис від імені The Economist робиться вручну конкретним співробітником редакції. Це, звісно, вимагає певних зусиль, одначе споживачам важливо знати, що до них звертається жива людина.

 

2. Зважайте на статистику й аналітику

Команда The Economist уважно досліджує статистику, визначаючи, о якій порі варто публікувати оновлення, як часто і який саме контент цікавить споживачів. 14-16 оновлень на день, як показує досвід, є оптимальною кількістю для Facebook і Twitter. Найбільша аудиторія журналу – американці, тому оновлення синхронізуються з американськими часовими поясами.

 

Цікаво, що в один із місяців 2009 року на сайт журналу через сервіс соціальних закладок Reddit зайшло більше відвідувачів, аніж із Twitter'a, в якому The Economist має півмільйона фоловерів. У редакції весь час відстежують, звідки приходять найбільші потоки трафіку.

 

3. Використання Hootsuite

Спеціальна програма Hootsuite допомагає співробітникам The Economist керувати оновленням Twitter, Facebook та LinkedIn.

 

4. Кнопки «подобається» і «поділитися»

Ці кнопки допомагають відвідувачам поділитися цікавим матеріалом у соцмережах. Для когось це очевидна рекомендація, але на сайті The Economist кнопки соціальних медіа з’явились порівняно недавно. Поки що зарано судити, чи багато людей ними користується, але цифри оптимістичні.

 

5. Заохочення відвідувачів

The Economist створив кілька мікросаййтів, серед яких один присвячений дискусіям, інші – здоров’ю та науці. Журнал запрошує людей, компетентних у певних сферах знання, аби розпочинати дискусію або сперечатись між собою, тоді як журналіст The Economist виконує роль судді.

 

Команда редакції активно заохочує відвідувачів коментувати, і за останні 12 місяців кількість коментарів зросла на 53%. Статистика свідчить, що ті, хто пише коменти, переглядають у шість разів більше сторінок на сайті, аніж пересічні відвідувачі. Це теж досить очевидно, але приємно пересвідчитись, що ця стратегія працює.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду