Хакери налякали Цукерберґа: Facebook переходить на захищений протокол

00:00,
27 Січня 2011
1403

Хакери налякали Цукерберґа: Facebook переходить на захищений протокол

00:00,
27 Січня 2011
1403
Хакери налякали Цукерберґа: Facebook переходить на захищений протокол
Заклик хакера перетворити Facebook на соціальний бізнес змусив корпорацію вжити заходів безпеки.

Соціальна мережа Facebook переходить на захищений протокол https, який підтримує механізми шифрування. Поштовхом для запровадження нових правил стала успішна хакерська атака на обліковий запис засновника сервісу Марка Цукерберґа.

 

Невідомий хакер підібрав пароль до облікового запису Цукерберґа та написав від його імені повідомлення: «Якщо Facebook потребує грошей, чому, замість залучення банківських інвестицій, компанія не дозволить нам соціально інвестувати в неї? Чом би не перетворити Facebook на соціальний бізнес”, описаний лауреатом Нобелівської премії Мухаммадом Юнусом? Що ви на це скажете?». Повідомлення встигли «лайкнути» понад 1800 користувачів Facebook, перш ніж доступ до сторінки Цукерберґа був закритий.

 

Корпорація не робила офіційних заяв щодо зламу сторінки Цукерберґа, одначе вже наступного дня оголосила про перехід на https. Цей протокол є більш захищеним від перехоплення даних у порівнянні із звичайним http, позаяк підтримує механізми шифрування, побудовані на криптографічних протоколах SSL або TLS.

 

Із поширенням програм, які дозволяють непідготовленому користувачу перехоплювати чужі дані, адміністрація онлайн-сервісів дедалі частіше використовує https. Зокрема, він став використовуваним за замовчуванням протоколом у Gmail. Утім, у деяких користувачів можуть виникнути проблеми з доступом до Facebook, якщо їхні інтернет-провайдери чи адміністратори локальних мереж обмежують https, аби контролювати трафік користувачів.

 

Нагадаємо, за статистикою, Facebook є головною мішенню для кібер-злочинців.

 

«Медіаграмотність» за матеріалами infox.ru, Mashable!

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду