Американський уряд витратив $3 млн на фальшування особистостей в інтернеті

00:00,
18 Березня 2011
1319

Американський уряд витратив $3 млн на фальшування особистостей в інтернеті

00:00,
18 Березня 2011
1319
Американський уряд витратив $3 млн на фальшування особистостей в інтернеті
Центральне армійське командування називає це «інформаційними операціями».

 

Центральне командування армії США (Центком) придбало програмне забезпечення для створення фальшивих персоналій у блогах, на форумах та в соцмережах. Програма, придбана у каліфорнійської фірми Ntrepid, обійшлася платникам податків у $2,76 млн. За її допомогою одна людина може керувати десятьма ботами.

 

Військові використовуватимуть систему за кордоном у розвідувальних цілях – вона «підтримує функцію блогерської активності та допомагатиме відстежувати екстремізм і пропаганду насильства за межами США», повідомив речник Центкому Білл Спікс. Працівники штабів імітуватимуть аккаунти цивільних громадян цих країн, які користуються соціальними мережами.

 

Вирахувати фальшиву персону традиційними технічними засобами не вдасться – вона проявляє активність з айпі, які підтримують «легенду» працівника того чи іншого підприємства у конкретній країні. Спікс запевнив, що на фейсбуку вони не працюватимуть – адже фальшиві особи заборонені умовами сервісу.

 

Як відрізнити корпоративного бота від реального інтернет-користувача та як фальшують громадську думку за допомогою технологій у соцмережах – читайте у нашій статті.


«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
tumblr.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду