Британці вважають, що Мердок має забагато політичного впливу

00:00,
19 Березня 2011
1138

Британці вважають, що Мердок має забагато політичного впливу

00:00,
19 Березня 2011
1138
Британці вважають, що Мердок має забагато політичного впливу
Громадські організації закликають протестувати проти схвалення угоди з поглинання BSkyB.

Майже 60% британців вважають, що власник NewsCorporationРуперт Мердок має забагато впливу на політику їхньої держави. Про це свідчать результати опитування, проведеного на замовлення міжнародної громадської організації Avaaz, повідомляє The Guardian.

 

На думку 64% респондентів, якщо NewsCorporation придбає найбільшого оператора платного телебачення у Великій Британії BSkyB, концентрація недійних ресурсів у руках Мердока стане надмірною. Опитування 2295 дорослих мешканців Британії було проведене 16-17 березня ресурсом YouGov.

 

Нагадаємо, два тижні тому міністр культури Джеремі Гант оголосив, що дав згоду на придбання News Corporation компанії BSkyB за умови, якщо Sky News, інформаційний канал останньої, вийде з її складу й, відтак,  із-під контролю Мердока. Остаточне рішення має бути оголошене 21 березня.

 

Лише 7% респондентів опитування вважають, що Гант ухвалив правильне рішення, не піддаючи угоду додатковій перевірці в антимонопольному відомстві. 41% висловились проти угоди, й лише 5% її підтримали.  20% зазначили, що ця подія може вплинути на їхнє голосування на наступних парламентських виборах.

 

Оцінюючи результати опитування, слід зауважити, що його замовник, організація Avaaz, оприлюднила петицію «Велика Британія: зупинити Руперта Мердока», під якою вже поставили свої підписи понад 360 тисяч осіб. Американська медійна неурядова організація Media Matters закликає небайдужих звертатися до Джеремі Ганта із протестами проти угоди з поглинання BSkyB. В організації вважають, що посилення Мердока в Британії сприятиме подальшій експансії його міжнародної медіа олігархічної імперії.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
atticus-flinch
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду