Як створити власну соціальну мережу на Вордпресі

00:00,
21 Березня 2011
11008

Як створити власну соціальну мережу на Вордпресі

00:00,
21 Березня 2011
11008
Як створити власну соціальну мережу на Вордпресі
Хочете поекспериментувати із власною соціальною мережею? Є сервіс, де кожен сам собі Цукерберґ.

«Всесвітня соціальна мережа», якою намагається бути для всіх нас Фейсбук, не є єдиним можливим сценарієм розвитку інтернету найближчого майбутнього. Цілком можливо, що соцмережі почнуть рухатись у бік спеціалізації. Охочі створити власну соціальну мережу не обов’язково повинні мати власну команду розробників та залучати сотні тисяч чи мільйони доларів інвестицій. Є готові інструменти, які допоможуть вам зробити все власноруч.

 

Wordpress – популярна платформа, що працює як система управління контентом на мільйонах блогів і сайтів різних розмірів. За статистикою, 13% із мільйона найпопулярніших сайтів світу використовують саме систему Вордпрес. Проста і зручна, вона дозволяє створювати сайти навіть тим, хто не дуже добре знається на тонкощах веб-програмування. Достатньо лише початкових знань і бажання – в інтернеті можна знайти сотні корисних порад та інструкцій «для чайників», які допоможуть розібратись із системою.

 

В її сучасному вигляді система Вордпрес може стати основою й для соціальної мережі. За допомогою додатку BuddyPress будь-який вордпресівський блог стає повноцінною соціальною мережею. Звісно, це не зробить ресурс конкурентом Фейсбука або інших комерційних мереж, одначе ви зможете створити онлайн-куточок для спілкування й обміну ідеями для невеликої групи людей, цілком безкоштовний і придатний для налаштування під ваші потреби та смаки. Ви як адміністратор будете регулювати рівень «свободи» у своїй мережі.

 

Автори BuddyPress назвали свою розробку «соціальною мережею з коробки». Цей програмний продукт дозволяє реалізувати на сайті всі головні можливості та сервіси, які створюють соцмережу: профайли, оновлення статусів, заведення друзів, обмін фото тощо. Унікальним сервісом є можливість для кожного користувача завести на такому сайті власний вордпрес-блог.

 

BuddyPress постійно вдосконалюється – над цим працює багато розробників, що пропонують нові додатки й можливості для цієї системи. Почати можна з цієї інструкції.

 

Питаєте, кому й навіщо потрібна маленька соцмережа, якщо є Фейсбук? Озирніться навкруги. Невеличка спеціалізована соцмережа – чудовий механізм для підвищення продуктивності роботи  редакції навіть великого видання, малого бізнесу, основа онлайнової групи для обговорення різних проблем, громадської або політичної ініціативи. До того ж, використання BuddyPress не означає відриву від «великого» соціального середовища: система легко інтегрується й поєднується з фейсбуком і твітером, отже, ви можете отримати переваги обох соціальних світів – загального і приватного.

 

Перш ніж почати свій соціальний експеримент, переконайтесь, що маєте коло людей, яких об’єднує спільна справа, ідея або мета. Ви також маєте виділити на такий проект достатньо часу, бо потрібно буде розібратись у тонкощах роботи системи та налагодити її. Слід також подбати про хостинг – є чимало пропозицій спеціально для систем, створених на основі Вордпреса.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
magneticore.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду