Apple йде війною на Microsoft та Amazon через назву

00:00,
22 Березня 2011
1106

Apple йде війною на Microsoft та Amazon через назву

00:00,
22 Березня 2011
1106
Apple йде війною на Microsoft та Amazon через назву
App store – загальна назва чи торгівельна марка Apple?

App store – це всього лише «крамниця додатків», одначе корпорація Apple впевнена, що лише вона має право розпоряджатися цією назвою як власною торгівельною маркою. Спершу компанія подала позов проти Microsoft, намагаючись довести незаконність використання цього словосполучення. Нині настала черга позову проти найбільшої в світі інтернет-крамниці Amazon, повідомляє paidContent.

 

Microsoft будує свій захист на тому, що app store – така ж загальна назва для сервісу, який продає програми-додатки (applications), як «булочна» чи «промтовари», тому не може бути зареєстрована як торгівельна марка. За словами юриста корпорації, «словосполучення app store широко вживається мас-медіа, споживачами, учасниками ринку, зокрема конкурентами Apple. Навіть засновник і президент Apple Стів Джобс уживає його як загальну назву для крамниць, які продають додатки. У недавному інтерв’ю Джобс сказав наступне: “на додачу до ґуґлівського Marketplace, Amazon, Verizon і Vodafonе анонсували створення власних app store для Android. Отже, буде щонайменше чотири app store для Android…”».

 

Як бачимо, шеф Apple використовує це словосполучення аж ніяк не як торгівельну марку власної компанії. Натомість, в Apple цю назву намагаються трактувати як скорочення від Apple store. Втім, як зауважує автор матеріалу на сайті paidContent, можливо, справа Microsoft не варта заходу, адже назву App store багато споживачів асоціюють із Apple. Онлайн-крамниця додатків для iPhone, iPod іiPadпід назвою App store з’явилась 2008 року, й зараз пропонує близько 300 тисяч програм.Торгівельна марка App store зареєстрована американським патентним бюро.

 

Трагікомічним моментом судового протистояння між ІТ-гігантами стала скарга юристів Microsoft на те, що Apple використовує у своїй позовній заяві занадто дрібний шрифт.

 

Тепер Apple просить суд Північного округу Каліфорнії заборонити Amazon використовувати слово appstore, яке фігурує в рекламних матеріалах компанії, як назву для сервісу продажу мобільних додатків. Amazon поки що не коментує своєї позиції.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
paidcontent.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду