Два відсотка американців викинули телевізори

00:00,
3 Травня 2011
1201

Два відсотка американців викинули телевізори

00:00,
3 Травня 2011
1201
Два відсотка американців викинули телевізори
Але це все ще не схоже на занепад і смерть телебачення.

Вперше за двадцять років кількість домогосподарств із телевізорами у Сполучених Штатах Америки зменшилась. Як повідомляє The New York Times, дослідницька компанія Nielsen, яка займається вимірюванням телеаудиторії США, встановила, що приймачі телевізійного сигналу є в 96,7% американських осель, тоді як рік тому цей показник становив 98,9%.

 

Але не поспішайте пов’язувати цю зміну виключно з наближенням кібермайбутнього. Як пояснюють у Nielsen, однією з причин є бідність (як і під час економічної кризи 1992 року) – після переходу з аналогового ефірного мовлення на цифрове малозабезпечені родини вже не можуть собі дозволити придбати цифровий сет-топ-бокс.  Більшість тих, хто відмовився від телевізора, має сімейний дохід менше 20 тисяч доларів на рік (для Америки це мало), не мають також доступу до інтернету й мешкають у сільській місцевості, куди не доходить якісний цифровий сигнал. Хоча, звісно, серед причин відмови є відсутність потреби в традиційному телебаченні у нового покоління, нерозлучного з інтернетом, та зникнення такої потреби в тих, хто «підсів» на інтернет.

 

Утім, представники останніх категорій є дуже активними споживачами телевізійного контенту – в онлайні. Тому Nielsen думає над тим, щоб розширити поняття «домогосподарство з телевізором», включивши в нього ті родини, де телеконтент дивляться в інтернеті. Поки що компанія веде переговори щодо цього зі своїми клієнтами.

 

Попри відмову невеликої частини глядачів від традиційного телеперегляду, загальний обсяг перегляду відео зріс – люди більше схильні поєднувати різні платформи, аніж заміщувати одну іншою. А загалом результати дослідження Nielsen, яка протягом 2010 року опитала близько 50 тисяч американців, підтверджують головний висновок інших досліджень: телебачення залишається найважливішим засобом масової інформації.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду