Учениці з Шотландії та Бразилії вирішили шкільні проблеми за допомогою блогів

00:00,
6 Вересня 2012
1132

Учениці з Шотландії та Бразилії вирішили шкільні проблеми за допомогою блогів

00:00,
6 Вересня 2012
1132
Учениці з Шотландії та Бразилії вирішили шкільні проблеми за допомогою блогів
9-річна Ізадора Фабер (Флоріанополіс, Бразилія) та 13-річна Марта Пейн (Аргайл, Шотландія) привернули увагу преси після того, як почали критикувати у своїх блогах власні школи, перераховуючі речі, котрі адміністрації навчальних закладів повинні покращити.

Ізадора Фабер та Марта Пейн на перший погляд можуть здатися несміливими, проте насправді вони не бояться порушувати складні питання та вміло користуються соціальними медіа, відзначає BBC.

Наприкінці квітня Марта створила блог NeverSeconds, у якому скаржилася на те, що їжа у шкільній столовій нездорова, через що сама вона часто приходить додому голодна.

Пейн викладала у своєму блозі фото шкільної їжі, проставляючи стравам оцінку за 10-бальною шкалою.

Після того, як про блог NeverSeconds почала писати місцева преса, їжа у столовій покращилася, зауважує BBC.

Ізадорі з Бразилії ця історія дуже сподобалася, і вона вирішила також впливати на ситуацію у своїй школі подібним чином – проте, окрім якості харчування, Фабер порушила ще багато проблем.

Вона створила Facebook-сторінку під назвою  Diario de Classe: A Verdade / «Шкільний щоденник. Правда», де, зокрема, публікувала фото зламаних шкільних фонтанчиків, баскетбольного корту без даху, і закликала звільнити одного з викладачів, у якого регулярно виникали проблеми з деякими учнями.

Про Facebook-проект Ізадори також почала говорити місцева преса, в результаті чого «небажаного» вчителя було вирішено перевести до іншої школи, а у школі самої Фабер – зробити ремонт.

Позитивні зміни – відремонтовані приміщення, нові туалети, двері, поява у школі телефону-автомату – Ізадора також висвітлювала у Facebook.

Блоги дівчат були помічені у всьому світі, резюмує BBC: за чотири місяці блог Марти відвідали близько 8 млн. читатачів, а блог Ізадори менше ніж місяць – близько 200 тис.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ізадора Фабер (ліворуч), Марта Пейн / BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду