Кінець світу у пошуковику «Яндекс» [дослідження]

00:00,
21 Грудня 2012
1857

Кінець світу у пошуковику «Яндекс» [дослідження]

00:00,
21 Грудня 2012
1857
Кінець світу у пошуковику «Яндекс» [дослідження]
Пошуковик почав відповідати на питання українських користувачів про так званий кінець світу ще у жовтні, повідомляється в українському Yandex Blog.

Українські користувачі «Яндекса» почали масово хвилюватися через черговий «кінець світу» ще в жовтні, у листопаді кількість запитів зросла і в грудні вже становила близько 20 тис. на день, повідомляє компанія.

За даними «Яндекс», значна частина всіх запитів – неконкретні запитання на кшталт «кінець світу 2012» або «новини про кінець світу».

Приблизно в 17% випадків користувачі хотіли знати, що ж саме буде, що буде в Україні, і чи буде взагалі: «кінець світу 2012 рік 21 грудня що буде в україні», «кінець світу то буде він чи ні».

Втім, у своїх просвітніх пошуках користувачі уанету маже не зверталися до головних винуватців ажіотажу – майя. Майя фігурували лише в 0,7% пошукових запитів.

Натомість у близько 5% усіх запитів українці цікавилися думкою екстрасенсів та ясновидців. Наприклад, [кінець світу 21 грудня 2012 року передбачення ванги]. На другому місці за популярністю – Оракул Шамбали, Далай-лама та інші тибетські монахи (3%).

Приблизно по 1% припадає на питання до вчених «кінець світу 21 грудня 2012 року думки вчених» і звернення до світових релігій: «кінець світу за біблією», «що говорить церква про кінець світу».

3% запитів стосувалися точної дати та часу події: «коли буде кінець світу», «21 грудня 2012 року кінець світу о котрій». Ще 2% були спробами знайти інформацію про «скасування» апокаліпсису: «кінець світу 2012 скасовано», «кінця світу в 2012 не буде».

Крім того, вінничани шукали оренду приміщень «бункер на конец света», а дніпропетровцям хотілося визначеності: «что за ажиотаж все готовлятся до конца света так будет или нет». У Львові були налаштовані на позитив «конца света не будет я еще замуж не вышла», у Києві – цікавилися втручанням позаземних цивілізацій «к концу света избранных заберут с собой инопланетяне», а в Донецькій області питали «где лучше встретить конец света».

Дехто з жителів Криму був налаштований войовничо та шукав «курсы по борьбе за живучесть при конце света», а хтось із мешканців Черкаської області був готовий рятувати світ: «як зробити щоб не було кінець світу».

Решта запитів — це пошук фільмів, телепрограм, музики, анекдотів, статусів і сонників на цю ж тему: «кінець світу 2012 відео», «таємні знаки кінця світу дивитися онлайн» і т.п.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Всі фото: Yandex Blog
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду