Половина дорослого населення України користується інтернетом - соцопитування (доповнено)

00:00,
28 Жовтня 2013
2503

Половина дорослого населення України користується інтернетом - соцопитування (доповнено)

00:00,
28 Жовтня 2013
2503
Половина дорослого населення України користується інтернетом - соцопитування (доповнено)
Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) оприлюднив дані дослідження про динаміку використання інтернету в Україні. На початку жовтня цю інформацію оприлюднив у своїй авторській колонці на сайті газети «Капитал» генеральний директор КМІСу Володимир Паніотто. 

«Уперше за весь час нашого моніторингу кількість користувачів інтернетом становить 50% від дорослого (18 років і старше) населення України», - писав соціолог про результати вересневого опитування Київського міжнародного інститут соціології.

«У вересні 2013 року 49,8% дорослого населення України користувалися інтернетом», - уточнюється на сайті КМІСу. 

Питома вага користувачів інтернету серед дорослого населення України.

Паніотто прогнозує, що через місяць-два юзерів стане більше половини.

Водночас, якщо брати співвідношення до населення 16+, то екватор українці перетнули вже давно, визнає вчений. І вказує на позитивну динаміку: «Якщо раніше кількість користувачів в Україні зростала на 2‑3 % щорічно, то зараз – на 5‑7 %».

Як і раніше, інтернетом більше користуються молоді українці. «Подібні розбіжності суттєво впливають не лише на форми споживання інформації, а і на її зміст, що є потенційною загрозою поглиблення непорозуміння між поколіннями», - резюмують соціологи.

Частка користувачів інтернету серед різних вікових груп.

«За останні кілька років диспропорції проникнення Інтернету в населених пунктах різної величини помітно згладилися. На даний момент значно відстає у поширенні Інтернету сільська місцевість, мешканці якої частіше посилаються на обмеження в технічних можливостях підключення малонаселених пунктів», - йдеться у релізі КМІСу.

Частка користувачів інтернету серед мешканців поселень різних типів.

Проте ми й надалі лишаємося позаду найрозвиненіших європейських країн. Так, у Норвегії - 97 % інтернет-користувачів, у Швеції - 93 %, у Данії - 92 %, Великобританії - 84 %. Щоправда близькі до України цифри показує Італія (58 %), Португалія (55 %), Греція (53 %), Чорногорія (50 %), Румунія (44 %).

Графіки: Київський міжнародний інститут соціології

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
theguardian.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду