Тролеботи успішно переконували видання США публікувати свої тексти —  дослідник

Тролеботи успішно переконували видання США публікувати свої тексти — дослідник

11:15,
29 Травня 2019
2078

Тролеботи успішно переконували видання США публікувати свої тексти — дослідник

11:15,
29 Травня 2019
2078
Тролеботи успішно переконували видання США публікувати свої тексти —  дослідник
Тролеботи успішно переконували видання США публікувати свої тексти —  дослідник
Автори:
З фейкових акаунтів поширювали інформацію на підтримку Ірану та проти президента США Дональда Трампа.

Про це йдеться у дослідженні організації FireEye, повідомляє Reuters. Аналітики пишуть, що інформаційна кампанія була спрямована на «промотування тем проти Саудівської Аравії, Ізраїлю та на підтримку Палестини».

Меседжі просувалися за допомогою підробних облікових записів у Twitter та Facebook. Більшість з них створені минулого року та з того часу були видалені.

Дослідник FireEye Лі Фостер (Lee Foster) зазначає, що знайшов деякі підробні акаунти, які видавали себе за американських журналістів. Вони успішно переконували видання США публікувати свої листи до редакції, колонки та блоги.

«Ми з невеликою упевненістю вважаємо, що ця мережа була організована для підтримки іранських політичних інтересів. Проте, ми поки не можемо точно сказати, хто це робив або звідки йде вказівка. Розслідування триває», — сказав Фостер.

Крім того, FireEye пише, що під час проміжних виборів у США 2018 року у Twitter були створені фальшиві облікові записи, що видавали себе за кандидатів у конгресмени від демократів та республіканців.

Компанія Twitter повідомила, що «з травня видалила мережу з 2,8 тис. несправжніх акаунтів, які були створені з Ірану». Facebook, у свою чергу, видалила 51 обліковий запис Facebook, 36 сторінок, сім груп і три облікові записи Instagram, що брали участь в операції впливу. Їх теж пов’язують з Іраном.

Активність на Facebook була менш експансивною, ніж у Twitter, і вона виявилася більш вузько орієнтованою, говорить голова Facebook з кібербезпеки Натаніель Глейхер (Nathaniel Gleicher). Він додає, що ці фейкові акаунти у Facebook часто писали журналістам, політикам та іранським дисидентам, аби переконати їх щодо певних тем.

Нагадаємо, нещодавно компанія Facebook повідомляла, що за останні пів року видалили понад три мільярди фейкових акаунтів. Більшість таких профілів вдалося виявити одразу після створення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
grammarly
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду