Релігійні уподобання, оприлюднені у соціальних мережах, шкодять при пошуку роботи - дослідження

00:00,
28 Листопада 2013
1948

Релігійні уподобання, оприлюднені у соціальних мережах, шкодять при пошуку роботи - дослідження

00:00,
28 Листопада 2013
1948
Релігійні уподобання, оприлюднені у соціальних мережах, шкодять при пошуку роботи - дослідження
Шляхом експерименту американські дослідники встановили, що оприлюднення особистої інформації в соцмережах робить кандидатів уразливішими перед працедавцями.

Відповідне дослідження провели вчені із дослідницького Carnegie Mellon University, штат Пеннсильванія, описує Mashable. Вони виявили, що роботодавці, які не мають права під час інтерв’ю ставити питання особистого характеру, усе ж можуть отримати на них відповіді – завдяки соціальним мережам, де користувачі з легкістю самі розкривають секрети свого життя.

Задля експерименту дослідники скористалися даними реальних людей, опублікованими у соцмережах та на сайтах з пошуку роботи, для того, щоби створити резюме, в яких вони акцентували увагу на конфесійній приналежності та сексуальній орієнтації, та онлайн-профайли кандидатів, які нібито шукають роботу.

Після того вони надіслали CV на відкриті вакансії від чотирьох тисяч роботодавців. У результаті дослідники порівняли співвідношення кандидатів-християн та кандидатів-мусульман, запрошених на співбесіду. Такий самий аналіз пройшли результати для кандидатів-геїв та гетеросексуалів.

«Наше опитування та польові експерименти дали статично значні результати щодо упереджень при наймі на роботу, що ґрунтуються на інформації, поширеній кандидатами у своїх онлайн-профайлах», - прокоментувала Крістіна Фонґ (Christina Fong), старший науковий дослідник у Carnegie Mellon University.

За її словами, мусульмани мають менше шансів отримати запрошення на співбесіду у порівнянні із аплікантами-християнами. Такої різниці між гомо- та гетеросексуалами виявлено не було.  

«Те, що роботодавці використовують сайти соціальних мереж, щоби дізнатися більше про кандидатів, піднімає багато важливих питань, оскільки багато з тих, хто шукає роботу, поширюють онлайн персональну інформацію, яку в США не можуть дізнатися під час співбесіди чи з резюме», - підсумував професор Алессандро Аквісті (Alessandro Acquisti), один із авторів дослідження.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
edition.cnn.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду