Snapchat та Instagram стають каналами збуту наркотиків серед молоді — дослідження

Snapchat та Instagram стають каналами збуту наркотиків серед молоді — дослідження

10:52,
5 Березня 2019
2064

Snapchat та Instagram стають каналами збуту наркотиків серед молоді — дослідження

10:52,
5 Березня 2019
2064
Snapchat та Instagram стають каналами збуту наркотиків серед молоді — дослідження
Snapchat та Instagram стають каналами збуту наркотиків серед молоді — дослідження
Автори:
Мобільні додатки все частіше використовуються молодими людьми для придбання наркотиків та ліків без рецепту, кажуть науковці.

Дослідження, проведене в лондонському Королівському коледжі Гелловей, cвідчить, що споживачі наркотиків віддають перевагу придбанню заборонених речовин через такі додатки, як Snapchat та Instagram. Втім, молоді люди прекрасно розуміють свої ризики та не вважають їх надто небезпечними, пише CNN.

Дослідження отримало назву «#Drugsforsale» — «Наркотики на продаж». Його результати засновані на онлайновому опитуванні 358 користувачів, 288 з яких використовували мобільні месенджери, щоб купити наркотики чи ліки без рецепту. Решта 70 хоч раз про це замислювалися. Опитані молоді люди проживають у Великобританії, Австралії, Канаді та США, середній вік учасників дослідження — 18 років.

Науковці також проводили особисті інтерв'ю з 20 молодими людьми та глибинні інтерв'ю ще з 27 особами. З 358 учасників 76 % заявили, що регулярно користуються Snapchat, а 21 % відповіли, що використовують Instagram

Було встановлено, що хоча придбання наркотиків через друзів популярне, як і раніше, програми швидко стають робочим варіантом доступу до наркотиків.

Найпоширеніша причина використання месенджерів для придбання заборонених речовин — зручність та швидкість комунікації. Втім, хоча 59 % опитаних користувачів оцінили швидкість, з якою вони могли купувати наркотики, 35 % опитаних зазначили, що мобільні додатки відкрили їм доступ до речовин та ліків, яких вони раніше не могли придбати.

Іншою перевагою було те, що програми надавали можливість «оцінити» якість товару, оскільки дилери завантажували у чат зображення та відео, що запевняло потенційних покупців у належній якості речовин.

Представник Snapchat у коментарі CNN заявив: «Акаунти, які використовують Snapchat для продажу наркотиків, навмисно порушують умови надання послуг нашим додатком, томи ми видаляємо ці облікові записи при першому ж наріканні від інших користувачів».

У Instagram відповіли, що покупка або продаж ліків за рецептом та наркотиків на платформі не дозволяється, і компанія заохочує користувачів повідомляти технічну підтримку про випадки порушень. Компанія певнить, що співпрацює з правоохоронцями з метою поліпшення виявлення та вилучення незаконних речовин.

Нагадаємо, нещодавно BBC випустило розслідування, у  якому звинуватило месенджер Telegram у сприянні розповсюдженню дитячої порнографії.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
GETTY IMAGES
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду