Використання Facebook негативно впливає на здоров’я людей - дослідження

Використання Facebook негативно впливає на здоров’я людей - дослідження

10:35,
19 Вересня 2017
3617

Використання Facebook негативно впливає на здоров’я людей - дослідження

10:35,
19 Вересня 2017
3617
Використання Facebook негативно впливає на здоров’я людей - дослідження
Використання Facebook негативно впливає на здоров’я людей - дослідження
Автори:
Вчені з колорадського університету Регіса (Regis University) вирішили дослідити зв’язок між тривогою під час користування соцмережею Facebook та здоров’ям користувачів.

Вчені дійшли висновку, що чим більше в людини друзів у Facebook, тим більші шанси, що у неї виникнуть проблеми зі здоров’ям. У першу чергу користувачі ризикують отримати гострі респіраторні інфекції верхніх дихальних шляхів, виявили дослідники.

Для дослідження вони залучили 89 студентів. Спершу науковці провели опитування щодо їх здоров’я та звички в користуванні соцмережею. Наступні 10 тижнів вчені уважно стежили за проявом у них інфекцій дихальних шляхів.

Користувачі, які демонстрували занепокоєння та тривогу під час використання Facebook, й частіше заходили у Facebook, виявилися більш схильними до хвороб, пов’язаних з респіраторними інфекціями. Також найчастіше респонденти відчували занепокоєння через непрочитані повідомлення, їх ігнорування і відмови у запиті на дружбу.

«Якщо ви хочете відчувати себе менш самотніми або відчувати себе щасливими або поліпшити здоров'я, можливо, дивитися в екран комп'ютера чи смартфона не найкращий для цього спосіб», - коментує автор дослідження Джей Кампісі (Jay P. Campisi). За його словами, великий внесок у дослідження зробили самі студенти університету, які цікавляться впливом соцмереж. Вони вивчили декілька інших досліджень, які вказували на те, що соцмережі найчастіше асоціюються у користувачів із тривогою, а вона, в свою чергу, пригнічує імунну систему людини і робить організм більш вразливим до інфекцій.

Водночас кількість часу, який користувачі проводили в соцмережі, на здоров’я не впливає, вважають дослідники університету Регіса.

Рінаше фахівці Королівського товариства громадського здоров'я дійшли висновку, що соцмережі можуть посилювати психологічну кризу у молодих людей. Згідно з їх опитуванням, найгіршою соцмережею для психіки молоді виявився Instagram.

Також спільне дослідження кількох американських університетів показало, що соціальні мережі, як Twitter, Facebook та Pinterest - підсилюють у людей почуття самотності. Якщо людина щодня проводить у соцмережах понад дві години, у неї подвоюється ризик розвитку соціальної ізоляції. А дослідники з Університету Шеффілда дійшли висновку, що використання соціальних мереж та месенджерів може мати негативний вплив на самооцінку дітей.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Psy Post / pauliekiefer
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду