БЛИЗЬКО ПОЛОВИНИ УКРАЇНЦІВ ВІДЧУВАЮТЬ ЗГОРТАННЯ СВОБОДИ СЛОВА

00:00,
5 Жовтня 2010
669

БЛИЗЬКО ПОЛОВИНИ УКРАЇНЦІВ ВІДЧУВАЮТЬ ЗГОРТАННЯ СВОБОДИ СЛОВА

00:00,
5 Жовтня 2010
669
БЛИЗЬКО ПОЛОВИНИ УКРАЇНЦІВ ВІДЧУВАЮТЬ ЗГОРТАННЯ СВОБОДИ СЛОВА
41% громадян (із 2000 респондентів, опитаних у вересні) відчувають згортання свободи слова в країні після президентських виборів. Порівняно з аналогічним дослідженням, проведеним у квітні цього року, цей показник зріс більш ніж удвічі – з 18 до 41%.

Не відчувають згортання свободи слова 35% опитаних. Порівняно з квітнем цей показник зменшився також майже вдвічі – з 66 до 35%.

 

З квітня також зросла кількість респондентів, які не визначилися щодо цього питання – з 16 до 24%.

 

Відчуття згортання свободи слова зросло в усіх регіонах. Найбільше – в центрі України (з 18 до 42%), на півночі (з 23 до 55%) та заході (з 38 до 59%), найменше – на Донбасі (з 6 до 15%) та півдні (з 10 до 29%). На Донбасі також найбільше зросла кількість респондентів, які не змогли визначитися – відбувається згортання свободи слова в Україні чи ні (з 19 до 37%).

 

Найбільше стурбовані згортанням свободи слова прихильники ВО «Свобода», «Батьківщини» та «Фронту змін», найменше – КПУ та Партії регіонів. Прихильники «Сильної України» розділилися – 45% відчувають згортання свободи слова, 48% – ні.

 

Позитивний баланс відповідей (сума відповідей «так», переважає суму відповідей «ні») зафіксовано в усіх демографічних групах: за віком, освітою, типом поселення та статтю респондентів.

 

Найбільше відчувають згортання свободи слова в країні респонденти середнього віку (30–39 років) та люди з більш високим рівнем освіти.

 

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 2000 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження: для значень, близьких до 50%, похибка становить не більше 3%, для значень, близьких до 30%, – не більше 2,6%, для значень, близьких до 10%, – не більше 1,8%

Терміни проведення дослідження: 9–16 вересня 2010 р.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду