СОЦІАЛЬНА АКТИВНІСТЬ В ІНТЕРНЕТІ І КАР’ЄРНЕ ЗРОСТАННЯ: ЧИ Є ЗВ'ЯЗОК?

00:00,
27 Жовтня 2010
1030

СОЦІАЛЬНА АКТИВНІСТЬ В ІНТЕРНЕТІ І КАР’ЄРНЕ ЗРОСТАННЯ: ЧИ Є ЗВ'ЯЗОК?

00:00,
27 Жовтня 2010
1030
СОЦІАЛЬНА АКТИВНІСТЬ В ІНТЕРНЕТІ І КАР’ЄРНЕ ЗРОСТАННЯ: ЧИ Є ЗВ'ЯЗОК?
В інтернеті всі про всіх знають все. Проявити себе та встановити корисні контакти стало набагато простіше. Однак, чи реально знайти роботу в інтернеті та просунутись завдяки мережі кар’єрними сходами?

Знайти майбутніх колег та роботодавців пропонує ділова соціальна мережа LinkedIn, професійні спільноти на Facebook чи Twitteri. Тут є і гарячі вакансії, і корисні поради. На думку Артема Зеленого, директора агентства з он-лайн комунікацій «Madison», соціальна активність - це перший крок до кола професіоналів. «Присутність на LinkedIn вже демонструє твій професійний рівень, оскільки люди, в яких там немає екаунта, зазвичай дещо нижчі у професійному розвитку, ніж ті, в кого він є», - зауважує Зелений.

 

Подібні мережі дійсно працюють, каже інтернет-спеціаліст і застерігає: треба бути обачливим. Всі особисті профайли, на яких ви залишили адресу поштової скриньки або прізвище, стануть доступні будь-кому. За допомогою кількох кліків роботодавець побачить те, чим ви зовсім не збирались ділитися. «В мене є кілька прикладів, коли людину через особистий Twitter не брали на роботу, розповідає Артем Зелений, –  Кожен має пам’ятати, є кілька цілком нормальних правил: не писати, коли ти напідпитку, не обговорювати інших людей, не бути агресивним. Головне, бути цікавим. Це принцип, який грає роль і в реальному житті: якщо ти дійсно цікавий, то віртуально тобою також зацікавляться».

 

Кому щастить більше 

 

Реального вибору: соціальна мережа чи рекрутингове агентство в Україні все ще немає. У пошуках роботи треба користуватися обома можливостями. Розраховувати виключно на соціальну мережу не радить і Тетяна Локоть, викладач он-лайн-журналістики Києво-Могилянської академії.  «Не слід сприймати її як щось особливе, що гарантує гарну посаду чи гарну зарплату, чи гарну кар’єру. Я раджу сприймати будь-яку соціальну мережу, де ви реєструєтесь і заводите собі профіль, як додатковий шанс знайти когось, хто може вами зацікавитись і взяти на роботу».

 

Найлегше в такій спільноті відгукуються журналісти, маркетологи, менеджери з реклами, люди, які наближені до інтернету. Саме в цих галузях знайти роботу або принаймні корисні контакти в українській мережі найпростіше.

 

Як себе продавати 

 

Створити свій профіль та розмістити там привабливу і вичерпну інформацію про себе – недостатньо. Варто шукати «правильних людей» та максимально використовувати всі резерви соціальної платформи. «Наприклад, на LinkedIn є можливість отримувати рекомендації від інших людей і самим рекомендувати інших, – розповідає Тетяна Локоть, –  Люди, з якими ви вже працювали, чи то ваші попередні клієнти, чи ваші роботодавці, можуть вас відрекомендувати і написати, в чому ви найкращий. Це буде великим аргументом для тих, хто просто зайшов подивитись на ваше резюме і потребує додаткових аргументів».

 

Грати проти себе

 

Навіть наближеність до ключових людей вашої галузі не має вас розслабляти. Якщо вам вдалось отримати важливий контакт, то не слід весь час бомбити людину листами та розказувати, які ви хороші. «Все, що ви можете робити, - пояснює Тетяна Локоть, - це показувати свій досвід, свій інтелект в певних спільнотах, вчасно поновлювати свій профіль, своє резюме, додавати туди реальні регалії, в жодному разі не слід додавати туди щось, що є неправдою, бо будь-яка брехня або перекручення дуже-дуже швидко стають явними».

 

 

Автор: Олена Волкова

Джерело: Німецька хвиля

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду