Дослідження: користувачі нових медіа – активніші громадяни

00:00,
25 Лютого 2011
1590

Дослідження: користувачі нових медіа – активніші громадяни

00:00,
25 Лютого 2011
1590
Дослідження: користувачі нових медіа – активніші громадяни
Молодь, що користується інтернетом, більше переймається справами в державі та суспільстві.

Використання інструментів соціальних мереж під час масових протестів та революцій на Близькому Сході ілюструє факт, що нові медіа можуть бути ефективним інструментом у руках соціально активних громадян. Нове дослідження Інституту гуманітарних досліджень Університету Каліфорнії, про яке повідомляє Digital Trends, засвідчує, що молодь, яка активно використовує сучасні мережеві технології, активніше впливає на політичні процеси у своїх країнах.

 

Згідно з результатами дослідження, ймовірність того, що «суспільні політичні проблеми» належать до їхніх інтересів, вища в тих студентів, які користуються інтернетом. Такі висновки повністю суперечать поширеним ідеям про те, що соціальні медіа нівелюють громадянську активність молоді. Як уже повідомляла «Медіаграмотність», інше дослідження американських науковців засвідчило, що активні користувачі інтернету демонструють вищий рівень соціальної активності й у реальному житті.

 

«Дослідження показало, що багато молодих людей втрачає інтерес до традиційних форм політичної та соціальної активності, але активно використовує нові медіа, - коментує керівник проекту, професор Джо Кан. – Отримані результати дають підстави вважати, що цифрові медіа можуть стати основою для залучення молоді до активного громадського життя».

 

Науковці опитали понад дві з половиною тисячі студентів, і близько 400 із них стали об’єктами багаторічних спостережень. Дослідники фіксували, як часто вони робили записи у блогах та на сайтах соцмереж, наскільки активно листувались із організаціями, шукали інформацію в мережі й брали участь у різноманітних заходах.

 

Виявилось, що інтернет сприяв волонтерській діяльності та іншим формам «активізму». Крім того, саме завдяки інтернетові молодь формує своє розуміння політичних ідеалів. «Ми побачили, що участь в онлайнових спільнотах як за політичними, так і за іншими інтересами відкриває молодим людям доступ до різних поглядів  на ширше коло проблем, а також тісно повязана із активнішою участю в соціальних процесах», - робить висновок Кан.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду