Мер Запоріжжя зачиняє двері перед журналістами

Мер Запоріжжя зачиняє двері перед журналістами

00:00,
11 Серпня 2011
1291

Мер Запоріжжя зачиняє двері перед журналістами

00:00,
11 Серпня 2011
1291
Мер Запоріжжя зачиняє двері перед журналістами
Мер Запоріжжя зачиняє двері перед журналістами
Міський голова Запоріжжя заборонив допуск журналістів на щотижневі наради з начальниками управлінь у міській раді. Журналісти таким кроком мера обурені і називають це обмеженням їхнього права на доступ до публічної інформації.  

Мер Запоріжжя Олександр Сін вирішив проводити наради без представників мас-медіа. «Кожна апаратна нарада закінчується тим, що до мене вишиковується черга людей, які після наради обговорюють якісь питання зі мною. На мою думку, таке становище не є правильним», – повідомив він.

Про життя міста мер вирішив дізнаватися від своїх радників і заступників. З ними він обіцяє спілкуватиметься будь-де і будь-коли: «Це моє особисте рішення. Коли проводити наради, у якій формі і з якими учасниками».

Запорізькі журналісти не приховують свого обурення такими діями міського голови. «Такі кроки показують, що відкритих чиновників у нас у країні не буває. Просто у майбутньому я буду більш насторожено ставитись до їхніх заяв», – відзначив редактор запорізької газети «Суббота» Богдан Василенко.

Медіаексперти дивуються, чому мер Запоріжжя не візьме на роботу службовців, які вміють спілкуватися та оприлюднювати публічну інформацію. Юрист «Інституту медіа-права» Ігор Розкладай прокоментував ситуацію наступним чином: «Це вже питання, наскільки вони взагалі придатні до такої роботи, наскільки вони відповідають своїм завданням і наскільки кваліфіковано ухвалюють рішення, якщо вони на публіці не можуть говорити про якісь речі. Якщо це тільки не якась таємна інформація».

Джерело Радіо Свобода

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: ua-travelling.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду