Роскомнагляд планує створити власну систему підрахунку відвідуваності блогів

Роскомнагляд планує створити власну систему підрахунку відвідуваності блогів

00:00,
11 Червня 2014
977

Роскомнагляд планує створити власну систему підрахунку відвідуваності блогів

00:00,
11 Червня 2014
977
Роскомнагляд планує створити власну систему підрахунку відвідуваності блогів
Роскомнагляд планує створити власну систему підрахунку відвідуваності блогів
Федеральна служба Росії з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) планує створити власну систему підрахунку відвідуваності веб-сторінок та блогів. Про це повідомляє газета «Известия».

У розпорядженні «Известий» є підготовлений Роскомнаглядом проект наказу «Методики визначення кількості користувачів сайту або сторінки сайту в мережі інтернет». Достовірність цього документу відомство підтвердило.

За словами представника Роскомнагляду Вадима Ампелонського, у методиці визначення відвідуваності веб-сторінок закладені такі інструменти, як публічні сервіси мережевих метрик і дані, отримані від самих блогерів та інтернет-майданчиків. Ці інструменти можуть бути використані як окремо, так і в сукупності.

Дані щодо кількості відвідувань веб-сторінок Роскомнагляду за запитом надаватиме або власник майданчика, або сам блогер (на основі внутрішньої статистики сайту). Якщо ж таких даних не нададуть, то статистику братимуть з інших джерел. За даними «Известий», це відбуватиметься за допомогою сервісів «Яндекс.Метрика», «Mail.Рейтинг» та OpenStat. Однак ці системи працюють лише на тих сайтах, власники яких самі встановили такий лічильник.
 

Окрім того, Роскомнагляд планує створити свою власну систему підрахунку відвідувачів сайту. Її, за даними газети, розвиватимуть на базі системи автоматичного моніторингу онлайнових ЗМІ. Вона запрацює не пізніше IV кварталу 2014 року і має на меті пошук нецензурної лайки в статтях і коментарях.

«У нас відчуття, що після 1 серпня нам не обійтися без власного «лічильника», - каже Вадим Ампелонський. –  Ми вивчаємо можливості наявного на ринку програмного забезпечення з визначення аудиторії інтернет-ресурсів, а також не виключаємо можливості розробки оригінального «софту». Головне, що в методиці зафіксовано чітке визначення “відвідування”. Ми його виробили спільно з галуззю, і воно дозволяє виключити ряд маніпуляцій зі статистикою відвідувань, в тому числі недружніх стосовно власника блогу».
 

У відомстві звернули увагу на проблему відокремлення «живих» користувачів від «інтернет-роботів» для індексування сторінок. У методиці передбачено, що враховується лише одноразове впродовж доби відвідування сайту унікальним користувачем. При цьому активність на веб-сторінці має тривати не менше 15 секунд, окрім завантаження технічних сторінок серверів.

Дані статистики Роскомнагляду блогер зможе оскаржити у спеціальній комісії.

Раніше у Росії ухвалили зміни до законодавства, за якими блогери із кількістю відвідувачів понад 3 тисячі на день прирівнюються до ЗМІ та змушені реєструватися у Роскомнагляді. Ці норми наберуть чинності 1 серпня 2014 року.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
77r.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду