В Ірані заарештували фанів, які у відеоролику підтримали національну футбольну команду

00:00,
25 Червня 2014
1178

В Ірані заарештували фанів, які у відеоролику підтримали національну футбольну команду

00:00,
25 Червня 2014
1178
В Ірані заарештували фанів, які у відеоролику підтримали національну футбольну команду
Іранська поліція заарештувала двох молодих чоловіків і жінку, які на відео співали й танцювали на підтримку національної команди на Чемпіонаті світу з футболу у Бразилії. Про це з посиланням на офіційну агенцію новин IRNA повідомила з Тегерану Associated Press.

Начальник місцевої поліції міста Шахруд, полковник Рахматоллах Тахері (Rahmatollah Taheri) пояснив, що на відеокліпі виробництва лондонського Ajam Band зображені 23-річні іранці і 26-річний фотограф. Серед них – молода жінка, які не носила обов’язкової за ортодоксальним ісламськими приписами чадри. Усі вони розмахували іранськими прапорами й танцювали у будинках, в автівках, на вулицях та в громадських парках.

Поліцейський назвав відео «вульгарним» і закликав іранську молодь не брати участі у подібних акціях. За його словами, арештованих передали для можливого судового переслідування.

У травні цього року, нагадує AP, поліція арештувала шістьох молодих іранських чоловіків і жінок. які танцювали в онлайн-відео під акомпанемент хіта Happy американського співака і продюсера Феррела Вільямса (Pharrell Williams) Happy. Через кілька днів їх звільнили.

Прихильники жорсткого курсу в Ірані ставляться до вільної поведінки молоді як до поширення «західного декадентства», що підриває основи Ісламської Республіки Іран. Ортодоксальні закони забороняють жінкам танцювати у громадських місцях чи з’являтися там, не прикриваючись чадрою. Уряд забороняє «крамольні» сайти.

Після ісламської революції 1979 року влада у Тегерані заборонила жінкам бути причетними до більшості спортивних подій. Поміркований президент Мохаммад Хатамі дозволив  жінкам відвідувати волейбольні матчі. Однак з 2005 року, у період правління Махмуда Ахмадінежада, заборону було відновлено.

CNN привертає увагу до того факту, що чоловіки й жінки спільно захоплюються показом ХХ Чемпіонату світу з футболу, який дуже популярний в Ірані. Тобто деякі ресторани й кафе знехтували забороною на відео-трансляцію світового змагання, показавши матч між командами Ірану та Аргентини.

Президент Ірану Хассан Рухані, як прихильник відносно поміркованого курсу, проводить політику соціальної та культурної відкритості, вважає Associated Press. Однак безкомпромісно налаштовані супротивники звинувачують його в «надмірній поблажливості» до тих, хто заперечує консервативні ісламські норми.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
youtube.com, канал Ajam Band
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду