Інтернет-провайдери подали до суду на британську розвідку

Інтернет-провайдери подали до суду на британську розвідку

00:00,
3 Липня 2014
1028

Інтернет-провайдери подали до суду на британську розвідку

00:00,
3 Липня 2014
1028
Інтернет-провайдери подали до суду на британську розвідку
Інтернет-провайдери подали до суду на британську розвідку
Семеро інтернет-провайдерів подали до суду офіційну скаргу на британське розвідувальне агентство Центр урядового зв’язку (GCHQ). Про це повідомляє BBC.

GCHQ уперше зіштовхнулася із подібною ситуацією.

Інтернет-провайдери зі США, Великобританії, Нідерландів та Південної Кореї об’єднали зусилля із учасниками кампанії Privacy International (Міжнародна приватність) і домагаються відповіді агентства щодо атаки мережевої інфраструктуру. Пояснюючи підставу своєї скарги, активісти посилаються на звинувачення у шпигунстві, зроблені екс-працівником АНБ Едвардом Сноуденом.

Інтернет-провайдери заявляють про ймовірні атаки на мережу, описані у серії публікацій у виданнях Der Spiegel та Intercept.

Звинувачення, зокрема, включають у себе: заяву про те, що співробітники Бельгійської телекомунікаційної компанії були вистежені агентством GCHQ та інфіковані вірусом з метою отримати доступ до інфраструктури мережі; твердження про те, що GCHQ та АНБ, де працював Сноуден, мали можливості для втручання у мережу, включно із технологією, що дозволяє вводити нові дані у вже існуючі інформаційні потоки та інше.

Хоча у документах, наданих Сноуденом, конкретно ці інтернет-провайдери не згадуються, тип втручання з боку шпигунських агентств свідчить, що вони могли бути під загрозою, заявляє Privacy International.

Кампанія раніше подала дві інші скарги. Перша стосується програм масового стеження Tempora, Prism та Upstream, а друга – потенційних можливостей комп’ютерного шпигунства з боку GCHQ.

Заступник керівника Privacy International Ерік Кінг (Eric King) вважає, що такі широко розповсюджені атаки на провайдерів підірвали довіру до інтернету і суттєво йому загрожують.

Серед залучених до кампанії проти стеження провайдерів є британська компанія GreenNet, американська Riseup, голландська Greenhost, зімбабвійська Mango, південнокорейська Jinbonet (South Korea) та інші.

Натомість GCHQ звинувачення відкидає і стверджує, що вся її діяльність проводиться відповідно до закону.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
en.wikipedia.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду