В Україні запрацював електронний паспорт: деталі

В Україні запрацював електронний паспорт: деталі

17:07,
22 Квітня 2020
3024

В Україні запрацював електронний паспорт: деталі

17:07,
22 Квітня 2020
3024
В Україні запрацював електронний паспорт: деталі
В Україні запрацював електронний паспорт: деталі
Автори:
У середу, 22 квітня, в Україні почав діяти «паспорт у смартфоні». Він має таку саму юридичну силу, як і звичайний.

Про це під час онлайн-презентації цифрових паспортів в мобільному додатку «Дія» оголосив президент Володимир Зеленський.

«На початку лютого презентували “Дію” з доступом до цифрових посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію авто, це був дуже важливий крок до реалізації нашої стратегії “Держава в смартфоні”, пройшло всього два місяці, й сьогодні ми робимо не менш важливий, революційний крок – представляємо цифровий паспорт громадянина України та закордонний паспорт тепер доступні в додатку “Дія”», – сказав Зеленський під час презентації.

За його словами, за перші три дні від запуску мобільного додатка «Дія» ним скорстался 1 мільйон українців, а зараз їх кількість досягла 2,3 мільйона.

Зараз Україна є однією з перших дежрав світу, яка ввела цифрові паспорти і першою країною, яка надала їм юридичні права, додав він.

«Ми були десятими в світі, хто ввів цифрове посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію і стали одними з перших, хто реалізував цифрові паспорти і точно перші, хто надав їм юридичні права, що мають пластикові або паперові», – сказав він.

Володимир Зеленський додав, що вже починаючи із сьогодні дня українці можуть використовувати електронний паспорт в будь-яких ситуаціях: від пред’явлення поліції в умовах карантину до отримання банківських або державних послуг.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав про те, що у Мінцфри розвінчали міфи щодо додатку для самоізоляції.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду