Російський студент отримав три роки умовно за відео на YouTube

Російський студент отримав три роки умовно за відео на YouTube

12:14,
6 Грудня 2019
3561

Російський студент отримав три роки умовно за відео на YouTube

12:14,
6 Грудня 2019
3561
Російський студент отримав три роки умовно за відео на YouTube
Російський студент отримав три роки умовно за відео на YouTube
Автори:
21-річного російського студента Єгора Жукова звинуватили в екстремізмі та засудили на три роки умовно через публікацію чотирьох відеороликів на YouTube.

Як повідомляє російське видання «Ведомости», Жукову також заборонили адмініструвати сайти протягом двох років. Суд постановив знищити деякі вилучені під час обшуку речові докази — статуетку жаби і лібертаріанський прапор. Макбук і фотоапарат суд постановив повернути студенту.

Єгора Жукова звинуватили у публічних закликах до екстремізму, зокрема, до захоплення влади, самоспалення, відмови від сплати податків, заколоту і перешкоджання роботи державних установ.

Все згадане нібито знайшли у чотирьох відео на YouTube-каналі Жукова, де він розмірковував про переваги ненасильницької форми протесту. Претензії у слідства виникли в тому числі через фрази «Робіть, все на що здатні» і «З системою потрібно жорстко і планомірно боротися».

Спочатку Жукова звинуватили в участі у «масових заворушеннях» (частина 2 статті 212 КК), але після місяця в слідчому ізоляторі йому не висунули звинувачень і справу закрили. Студента звинуватили у закликах до екстремізму і перевели під домашній арешт.

Біля будівлі суду, де відбувалося засідання, зібралися журналісти і студенти Вищої школи економіки, де навчається Єгор Жуков. Також прийшла проректор ВШЕ.

Жуков свою провину не визнав. Адвокати просили виправдати підзахисного за відсутністю складу злочину і підкреслювали, що суд не став залучати знайдених ними незалежних фахівців.

В останньому слові Жуков назвав ситуацію в Росії такою, що сприяє знищенню «будь-яких можливостей для людського процвітання» і зазначив, що «знизу залишилася лише безвихідь».

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
РИА новости
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду