Палестинський суд заблокував десятки новинних сайтів та сторінок Facebook

Палестинський суд заблокував десятки новинних сайтів та сторінок Facebook

13:19,
28 Жовтня 2019
1699

Палестинський суд заблокував десятки новинних сайтів та сторінок Facebook

13:19,
28 Жовтня 2019
1699
Палестинський суд заблокував десятки новинних сайтів та сторінок Facebook
Палестинський суд заблокував десятки новинних сайтів та сторінок Facebook
Автори:
Комітет захисту журналістів (CPJ) вимагає від Палестинської національної адміністрації скасувати заборону на десятки новинних веб-сайтів та сторінок Facebook і дозволити інформаційним виданням країни вільно публікувати інформацію в Інтернеті.

Як зазначається у повідомленні CPJ, 17 жовтня суд магістрату Рамалла (Палестина) зобов’язав місцевих постачальників послуг інтернету заблокувати доступ до щонайменше 25 новинних веб-сайтів на Західному березі та в Газі за запитом Генеральної прокуратури Палестини.

Розпорядження було видано відповідно до статті 39 закону про кіберзлочинність Палестини, який дозволяє органам влади впливати на постачальників послуг інтернету на Західному березі та в Газі блокувати веб-сайти, які нібито загрожують національній безпеці, громадському порядку чи суспільній моралі. 

«Цензуруючи веб-сайти, палестинська влада не тільки прикриває критичні голоси, але і позбавляє палестинців права отримувати інформацію з різних джерел, — заявив представник CPJ на Близькому Сході та Північній Африці Ігнасіо Мігель Дельгадо (Ignacio Miguel Delgado). — Ми закликаємо палестинську владу негайно відновити доступ до заблокованих веб-сайтів».

Загалом були заблоковані 52 сайти та веб-сторінки, які нібито публікували матеріали, що загрожували безпеці та громадському миру, ображали символи Палестинської національної адміністрації (уряду, що контролює Західний берег і очолює партію ФАТХ), порушували громадський порядок та норми моралі.

Щонайменше 25 із них CPJ визначив як новинні: Ultra Palestine, Tubas 24, Palnews, Metras, New Pal 21, PS 24, Al-Majd, Arab 48, Amad, Mshaneq, Al-Shahd, Palestine 27, Palestine Post, Aks al-Taiar, Awraq Network, Watan News, Shehab News Agency, Quds News Network, Palestine Online, Fatah Voice, Al-Kofiya TV, Al-Resalah Net, Gaza Now, Nawras Net, and Al-Ain al-Amni

Як зазначається у огляді CPJ, до цього списку також входили онлайн-сторінки, на яких публікували критику діячів ФАТХ (партія, Рух за національне визволення Палестини), політичну сатиру та веб-сайти, якими керують палестинські організації, які займаються адвокатськими правами.

Як повідомляє палестинська група свободи преси MADA, 22 жовтня Незалежна комісія з прав людини, місцева група з прав людини та Синдикат палестинських журналістів подали апеляцію до суду магістрату Рамалла з проханням зняти блокування. 

Генеральна прокуратура Палестини не відповіла на електронний запит CPJ про коментар. Управління з питань медіа Генерального прокурора цитувало Скейса, що заявив, що було зареєстровано ряд скарг на заблоковані веб-сайти.

Нещодавно MediaSapiens повідомляв про те, що влада Туреччини знищила понад 300 тисяч книг через цензуру.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
iToday
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду