Посол ЄС: Україна є полем в інформаційній війні

Посол ЄС: Україна є полем в інформаційній війні

12:48,
26 Лютого 2019
2063

Посол ЄС: Україна є полем в інформаційній війні

12:48,
26 Лютого 2019
2063
Посол ЄС: Україна є полем в інформаційній війні
Посол ЄС: Україна є полем в інформаційній війні
Автори:
Хюг Мінгареллі на прес-конференції у Києві назвав Україну головною мішенню кремлівської пропаганди.

Як пише Інтерфакс-Україна, Хюг Мінгареллі зазначив, що кремлівська пропаганда спотворює образ України на Заході, за що країні доводиться платити дуже високу ціну.

«Незабаром відбудуться президентські та парламентські вибори в Україні, і ця кампанія з дезінформації, інформаційна війна лише посилиться, і протягом наступних тижнів буде багато фейкових новин, які намагатимуться змінити точку зору України на майбутніх виборах президента», — каже пан Мінгареллі, глава Представництва Євросоюзу в Україні.

Дипломат також наголосив, що ЄС очікує іноземне втручання і у вибори до Європарламенту, які відбудуться у травні. «Ми знаємо, що і в цьому буде зовнішнє втручання з боку деяких людей, які намагатимуться вплинути на склад майбутнього парламенту», — прогнозує він.

Хюг Мінгареллі вважає, що протидіяти таким впливам допоможе моніторинг інформації та краща комунікація з громадянами щодо змін у країні.

Нагадаємо, наприкінці минулого року єврокомісари представили план протидії дезінформації. Він передбачає збільшення бюджету робочої групи зі стратегічних комунікацій до 5 мільйонів євро. Упродовж двох років персонал, який займається протидією дезінформації, мають збільшити на 50-55 осіб.

Також у 2018 році ІТ-компанії підписали Кодекс про спільну боротьбу з дезінформацією в ЄС, а у січні 2019-го вже відзвітували, що зробили у цьому питанні.

Крім того, минулого місяця голова європейської дипломатичної служби Федеріка Моґеріні закликала очільників міністерств закордонних справ 28 країн ЄС надати пропозиції, як боротися з дезінформацією під час виборів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
day.kyiv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду