Росія проводила кампанію з дезінформації проти України в 2015 році —  The Washington Post

Росія проводила кампанію з дезінформації проти України в 2015 році — The Washington Post

12:33,
30 Жовтня 2018
1842

Росія проводила кампанію з дезінформації проти України в 2015 році — The Washington Post

12:33,
30 Жовтня 2018
1842
Росія проводила кампанію з дезінформації проти України в 2015 році —  The Washington Post
Росія проводила кампанію з дезінформації проти України в 2015 році —  The Washington Post
Автори:
До президентських виборів у США в 2016 році проблема спланованих кампаній з впливу на політичні процеси за допомогою соцмереж була очевидною на прикладі України.

Як пише The Washington Post, в 2015 році президент України Петро Порошенко написав засновнику Facebook Марку Цукербергу з питанням про відкриття офісу соцмережі в Україні. Цукерберг проводить сесії питань та відповідей та відповідає на ті питання, які йому залишають користувачі в коментарях під оголошенням про чергову сесію. Як зазначає TWP, тоді питання про відкриття українського офісу здалося модераторові сесії смішним. Однак в 2016 році російська «фабрика тролів» використала ті ж тактики та стратегії в США, як раніше зробила це в Україні. Й використовується зараз для впливу на американські проміжні вибори.

«Попередження України два роки тому свідчать про те, наскільки соцмережа була сліпою до зловживань на Facebook, зокрема в країнах, де вона дуже популярна, але не має представництв на місці. В Україні так і немає офісу Facebook», — пише видання. В матеріалі також цитується колишній заступник голови адміністрації президента України Дмитро Шимків, який каже, що у червні 2015 року говорив із Facebook про існування «фабрики тролів» та мережі несправжніх акаунтів.

У Facebook кажуть, що не відреагували на застереження України про зловживання соцмережею через те, що сторони обговорювали стандарти щодо видалення контенту, а не російські кампанії з дезінформації. Також представники компанії не побачили зв’язку між впливом на вибори у США та попередженнями про маніпуляції від України.

«Активісти, чиновники та журналісти з України, Філіппін та М'янми, які повідомляли про зловживання на платформі Facebook, кажуть, що компанія зробила дуже мало або ж взагалі нічого, аби виправити ситуацію», — пише TWP, посилаючись на документальний фільм «The Facebook Dilemma». Лише після американських виборів 2016 року компанія почала реформувати свою роботу, відповідаючи на критику з боку громадськості та на розслідування, яке почала спеціальна група на чолі з прокурором Робертом Мюлером.

Нагадаємо, кілька місяців тому Facebook повідомила про те, що виявила нову кампанію з втручання у вибори 2018 року в США. Компанія знайшла групу підозрілих акантів у однойменній соцмережі та в Instagram.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Media Matters
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду