Американським військовим заборонили користуватися додатками з геолокацією

Американським військовим заборонили користуватися додатками з геолокацією

12:50,
7 Серпня 2018
2537

Американським військовим заборонили користуватися додатками з геолокацією

12:50,
7 Серпня 2018
2537
Американським військовим заборонили користуватися додатками з геолокацією
Американським військовим заборонили користуватися додатками з геолокацією
Автори:
Міністерство оборони США заборонило солдатам в місцях проведення операцій вмикати геолокацію на своїх пристроях та окремих додатках до них.

Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Пентагону.

Нещодавно дані про розташування баз США в Сирії і Іраку стали відомими через користування військовими фітнес-трекерами з геолокацією. 

На думку відомства, ґаджети з геолокацією несуть загрозу для військових як при виконанні службових обов'язків, так і поза ним.

«Геолокація може розкрити особисту інформацію, місцезнаходження, повсякденну активність і чисельність військових, а також потенційно створити ненавмисні ризики для безпеки і підвищити небезпеку для об'єднаних сил і місій»,  підкреслили в Міністерстві оборони США.

Потенційно небезпечними додатками і пристроями в Пентагоні назвали зокрема фітнес-трекери, смартфони, планшети і смарт-годинники.

У Пентагоні також зазначили, що використання геолокації на пристроях, якщо це необхідно для проведення операції, але тільки після проведення всеосяжної оцінки ризиків представниками командування.

Заступника міністра оборони з розвідки США та директора з інформаційних технологій міністерства зобов'язади підготувати для командування керівництво з ухвалення рішень про ризик використання пристроїв з функцією геолокації.

Нагадаємо, у січні газета The Washington Post повідомила, що завдяки фітнес-трекеру Strava знайшли розташування військових баз США. Цей додаток за два роки через GPS зібрав дані про маршрути 27 мільйонів бігунів, велосипедистів та інших користувачів. Після публікації Міноборони США оголосило про перевірку фітнес-додатків, що використовуються солдатами американської армії.

У липні журналісти-розслідувачі з Bellingcat і De Correspondent з'ясували, що з іншого додатку Polar донедавна можна було отримати доступ до домашніх адрес людей, які працюють на секретних об'єктах: у спецслужбах, на військових базах, у місцях зберігання ядерної зброї, посольствах тощо.

Раніше MediaSapiens детально писав про те, як оцінити ризики для своєї цифрової безпеки. Серед іншого, в цьому матеріалі згадувалися й фітнес-трекери та дані, які вони збирають щодо користувачів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду