Facebook оштрафували через збір даних про користувачів

Facebook оштрафували через збір даних про користувачів

11:15,
17 Травня 2017
1834

Facebook оштрафували через збір даних про користувачів

11:15,
17 Травня 2017
1834
Facebook оштрафували через збір даних про користувачів
Facebook оштрафували через збір даних про користувачів
Автори:
Національна комісія з інформаційних технологій і свободи Франції (CNIL) оштрафувала компанію Facebook на 150 тис. євро через збір даних користувачів соціальної мережі.

Про це йдеться на сайті комісії.

«CNIL ввела санкції в розмірі 150 тис. євро проти Facebook Inc», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таке рішення було прийняте після перевірки документів Facebook з метою контролю дотримання закону Франції про захист персональних даних користувачів даної соцмережі.

Згідно з інформацією французької нацкомісії, були виявлені численні порушення закону. Зокрема йдеться про те, що Facebook використовує особисті дані для адресної реклами. Також повідомляється, що соцмережа стежила за пошуковими запитами своїх користувачів без їх відома за допомогою cookies, які містять історію відвідин сайтів та інформацію про вподобання.

CNIL направив Facebook перше офіційне повідомлення про претензії ще в січні 2016 року. Аналогічні розслідування також проводилися в Бельгії, Німеччині, Іспанії та Нідерландах.

Раніше MediaSapiens писав про те, що влада ЄС може накласти штраф на компанії Facebook, Twitter і Google за порушення прав користувачів. У ЄС вимагали від інтернет-гігантів змінити угоди про користування соцмережами, оскільки вони порушують встановлені в Європі права користувачів. 

Крім того, в ЄС вимагали змінити підхід компаній до спонсорського контенту і передбачити право споживачів розірвати угоду про користування соцмережами. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
itc.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду