Один з провідних лідерів ISIS загинув в результаті американського авіаудару - Пентагон

Один з провідних лідерів ISIS загинув в результаті американського авіаудару - Пентагон

15:07,
13 Вересня 2016
1896

Один з провідних лідерів ISIS загинув в результаті американського авіаудару - Пентагон

15:07,
13 Вересня 2016
1896
Один з провідних лідерів ISIS загинув в результаті американського авіаудару - Пентагон
Один з провідних лідерів ISIS загинув в результаті американського авіаудару - Пентагон
Автори:
Міністерство оборони США заявило, що прес-секретар екстремістського угруповання ISIS Абу Мухаммад аль-Аднані був вбитий в результаті авіаударів саме американських літаків у серпні на півночі Сирії.

Спочатку про загибель аль-Аднані в результаті авіаудару повідомило підконтрольне радикальним ісламістам новинна агенція «Амак», пише BBC

Потім міністерство оборони Росії оголосило, що удар по бойовиках, через який загинув аль-Аднані, був нанесений російським бомбардувальником Су-34.

У відповідь американські чиновники у бесіді з журналістами назвали дурницею цю заяву російських військових. А в Білому домі повідомили, що не володіють інформацією, яка могла би підтвердити приченість Росії до вбивства екстреміста. 

Аль-Аднані народився у сирійському місті Банаш у 1977 році, його справжнє ім’я - Таха Собі Фалаха. 

Він вважався одним з найбільш упливових польових командирів ISIS та одним з ідеологів угруповання. 

Деякі джерела називали аль-Аднані другою людиною в ієрархії ISIS після Абу Бакра аль-Багдаді. 

В організації він виконував роль пропагандиста і розповсюджувача інформації. Через нього робилися усі значні заяви угруповання, включно з заявою про створення «халіфату» на підконтрольних їй територіях. 

Він, зокрема, був відомий розповсюджуваними через інтернет закликами до одиночних терористичних нападів на представників західних країн. Востаннє таке звернення було оприлюднене в травні цього року.

За інформацію про місцезнаходження аль-Аднані держдепартамент США призначив нагороду в розмірі 5 мільйонів доларів.

Раніше британський парламент розкритикував соцмережі за слабку боротьбу з екстремізмом. 

У серпні адміністрація соцмережі Twitter оголосила, що з лютого цього року заблокувала близько 235 000 акаунтів за порушення правил соцмережі, що стосуються пропаганди екстремізму. В цілому за останній рік число заблокованих за пропаганду екстремізму збільшилося до 360 000, заявили в компанії. 

У червні 2016 YouTube та Facebook розробили технологію для блокування екстремістських відео. Ця технологія була спочатку розроблена для виявлення і видалення контенту, який захищений авторським правом.

Нагадуємо, що користувачі Google, які будуть вводити в пошуковику екстремістські запити, у видачі отримають сайти антирадикальної спрямованості. Пілотний проект Google, спрямований на боротьбу онлайн-діяльністю терористичних організацій, у тому числі ІДІЛ, запустять паралельно з алгоритмом, що полегшує ідентифікацію екстремістського відео в мережі.
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Абу Мухаммад аль-Аднані, warfiles.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду