Швеція та Еквадор домовилися про допит Ассанжа у посольстві в Лондоні

Швеція та Еквадор домовилися про допит Ассанжа у посольстві в Лондоні

11:21,
11 Серпня 2016
2142

Швеція та Еквадор домовилися про допит Ассанжа у посольстві в Лондоні

11:21,
11 Серпня 2016
2142
Швеція та Еквадор домовилися про допит Ассанжа у посольстві в Лондоні
Швеція та Еквадор домовилися про допит Ассанжа у посольстві в Лондоні
Автори:
Влада Швеції та Еквадору домовилися про допит засновника порталу WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який звинувачується шведською владою в зґвалтуванні і вже п'ятий рік поспіль живе в посольстві Еквадору в Лондоні.

Про це йдеться у заяві МЗС Еквадору, повідомляє ВВС.

Зустріч відбудеться в посольстві Еквадору в Лондоні, її дата буде призначена найближчим часом.

Перше прохання про зустріч з Ассанжем для допиту на території посольства Еквадор шведська влада зробила чотири роки тому, зазначається в заяві МЗС.

«Протягом більш, ніж чотирьох років уряд Еквадору пропонує організувати допит Джуліана Ассанжа на території посольства Еквадору у Великій Британії, а також пропонує інші політичні і юридичні заходи, які могли б задовольнити всі сторони, залучені в юридичний процес проти Джуліана Ассанжа», - йдеться в заяві.

Юридичною підставою для допиту буде підписана у грудні минулого року країнами угода про співпрацю в боротьбі зі злочинністю.

Нагадуємо, що в травні окружний суд Стокгольма відмовив адвокатам засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в клопотанні про припинення порушеної проти нього справи про зґвалтування.

Приводом для прохання припинити розгляд став висновок робочої групи ООН щодо незаконного позбавлення волі. Згідно з ним, перебування Ассанжа в посольстві Еквадору в Британії під охороною британської поліції рівносильно незаконному позбавленню волі, якому Ассанжа піддали уряду Швеції та Сполученого королівства.

Джуліан Ассанж переховується в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року.

Шведські прокурори хочуть допитати Ассанжа у справі про нібито згвалтування і сексуальне домагання двох жінок-волонтерок WikiLeaks, які не подавали формальних позовів. Сам він відкидає звинувачення і вважає своє переслідування політично мотивованим.

Сайт WikiLeaks отримав популярність після публікації секретних матеріалів Пентагону, Держдепартаменту та інших державних органів США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Джуліан Ассанж, radikal.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду