Японську порноіндустрію реформують після скарг актрис

Японську порноіндустрію реформують після скарг актрис

18:02,
23 Червня 2016
2202

Японську порноіндустрію реформують після скарг актрис

18:02,
23 Червня 2016
2202
Японську порноіндустрію реформують після скарг актрис
Японську порноіндустрію реформують після скарг актрис
Автори:
Асоціація захисту інтелектуальної власності Японії (IPPA) вибачилася і пообіцяла реформувати порноіндустрію. Це сталося після того, як активісти звинуватили виробників порнографії у тому, що вони примушували жінок до статевих актів під час зйомок.

За підсумками наради з юристами та правозахисниками представники IPPA заявили, що сформулюють нові пропозиції для регулювання діяльності компаній, що виробляють порнографічне відео, пише BBC.

Зокрема, такі компанії зобов'яжуть отримувати згоду актрис на зйомку в порно. Вони також не матимуть права штрафувати жінок, якщо ті відмовляться від зйомок.

Раніше в червні поліція Японії заарештувала колишнього керівника акторського агентства Marks Japan і ще двох чоловіків у справі жінки, яка повідомила, що її кілька разів ґвалтували перед камерою. При цьому їй погрожували великими штрафами і заявляли, що відмова від сексу буде порушенням контракту.

Як зазначила в інтерв'ю AFP активістка Сіхоко Фудзівара, близько 20% японських компаній-виробників порновідео не є членами IPPA і виробляють відео нелегально.

У березні правозахисна група Human Rights Now заявляла про поширення випадків, коли молодих жінок, які бажають стати моделями, примушували зніматися в порнографічних відео.

Як писав MediaSapiens, щорічний «Звіт про становище жінок та дівчат у Каліфорнії» ще більше підкреслив тривожну гендерну нерівність в американському мейнстримному кіно. У дослідженні було виявлено, що жінки майже втричі частіше за чоловіків з’являються частково або повністю оголеними у голівудських фільмах. 
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду