Злам iPhone обійшовся ФБР у понад $1,3 млн

Злам iPhone обійшовся ФБР у понад $1,3 млн

09:30,
22 Квітня 2016
1804

Злам iPhone обійшовся ФБР у понад $1,3 млн

09:30,
22 Квітня 2016
1804
Злам iPhone обійшовся ФБР у понад $1,3 млн
Злам iPhone обійшовся ФБР у понад $1,3 млн
Автори:
Злам мобільного телефону iPhone, який належав так званому «стрілку з Сан-Бернардіно» Саїду Фаруку, коштував ФБР більше 1,3 млн доларів.

Про це пише BBC.

Глава ФБР Джеймс Комі на прес-конференції сказав, що на злам телефону його служба витратила більше, ніж він зможе заробити до пенсії.

При цьому пан Комі уточнив, що до пенсії йому залишилося сім років і чотири місяці. Агентство Reuters відзначає, що за цей час глава ФБР має отримати 1,3 млн доларів, адже його офіційна зарплата становить 183 тисячі доларів на рік.

Спроби ФБР зламати телефон Саїда Фарука призвели до конфлікту служби з виробником iPhone - компанією Apple. Слідчі через суд хотіли зобов'язати компанію допомогти отримати доступ до інформації в смартфоні.

Однак Apple відмовилася виконувати рішення суду й оскаржила його у вищій інстанції. У компанії заявили, що вважають подібні дії порушенням прав клієнтів. Великі інтернет-компанії, у числі яких Twitter, AirBnB, Ebay, LinkedIn і Reddit, офіційно підтримали таку позицію компанії Apple.

У підсумку ФБР заявило, що самостійно змогло зламати iPhone і відкликало позов. 

Пан Комі розповів, що для зламу смартфону терориста із Сан-Бернардіно бюро придбало «спеціальний девайс» у третьої особи. Він не став розповсюджуватися про способи зламу пристрою, проте зазначив, що більш сучасні смартфони за допомогою цього девайсу ФБР зламати не може. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду