Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів і інтерв’ю

Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів і інтерв’ю

11:30,
14 Квітня 2016
1948

Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів і інтерв’ю

11:30,
14 Квітня 2016
1948
Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів і інтерв’ю
Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів і інтерв’ю
Автори:
5 червня 2015 року Рада суддів України прийняла рішення про те, що судді мають ставати більш відкритими і розробила відповідну пам’ятку щодо спілкування з журналістами

Прес-секретарі судів та судді-спікери Черкаської області вчилися проводити брифінги і давати інтерв’ю ЗМІ на тренінгу, організованому БФ «Творчий центр ТЦК» в партнерстві з Апеляційним судом Черкаської області в межах реалізації проекту «До взаємної довіри через ефективну комунікацію судів та громадськості» за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».  По закінченню тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Суддя Тальнівського районного суду Ірина Воронкова зазначила, що впровадження в суддівську систему посад прес-секретарів та суддів-спікерів стало для суддів новиною. «Тому проведення цього тренінгу було дуже корисним і надзвичайно важливим для працівників судової системи. Для нас це початкове навчання, яке мало нас навчити, як ефективно налагоджувати контакти із громадськістю та ЗМІ, щоб у нас була взаємна довіра. Тепер особисто я буду застосовувати цей перший досвід на практиці, зокрема проводити брифінги. Тепер ми знаємо, що це таке, і що не потрібно цього боятися», – сказала вона.

Керівник апарату Черкаського окружного адміністративного суду Олег Кочержинський також вважає, що тренінг був дуже корисний. «Цікаве спілкування безпосередньо з журналістами. Методи спілкування, особливо практичні завдання: проведення брифінгів та відеоінтерв'ю. Звичайно, тепер ми будемо цей позитивний досвід використовувати в своїй подальшій роботі», – запевнив він.

Учасники під час тренінгу не тільки ближче познайомилися з діяльністю журналістських організацій та рухів, специфікою роботи журналістів, порівняли кодекси журналістської та суддівської етики, а й мали змогу самі провести брифінги і дати коментарі/інтерв’ю. Медіаексперт ГО «Телекритика», заступник шеф-редактора Світлана Остапа розповіла представникам судів про важливість журналістської праці, наголосивши на важливості неупередженої роботи як журналістів, так і суддів. «Чесна і неупереджена робота як журналістів, так і суддів допоможе швидше подолати в Україні корупцію та побудувати демократичну державу. Суддям треба ставати більш відкритими. Наразі тільки в одній з 10 новин про судові справи можна побачити коментар судді», – сказала вона.

Учасники тренінгу також мали змогу поспілкуватися з головою Донецького інституту інформації , журналістом Олексієм Мацукою.

Радник з юридичних питань та громадянського суспільства Олена Задорожна (Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя») зазначила, що в рамках проекту «До взаємної довіри через ефективні комунікації суддів та громадськості» «Творчий центр ТЦК» провів уже четвертий завершальний тренінг для прес-секретарів та суддів-спікерів. «Їм вдавалося досить успішно збирати аудиторію з представників судів Черкаської області. Цей захід є одним з тих, який проект “Справедливе правосуддя” впроваджує для підвищення довіри суспільства до судової системи України. Схожі проекти були також підтримані в Одесі і в Сумах, і вони так само були досить успішні. У квітні-травні “Творчий центр ТЦК” ще проведе прес-тур для журналістів Черкаської області по судах Черкащини, а також завершальний захід. Ми надзвичайно вдячні організаторам, тренерам і учасникам, і сподіваємося, що це буде добрий внесок в підвищення довіри суспільства до судової влади», – зазначила вона.

Фото - «Творчий центр ТЦК»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду