Фотожурналіста AFP з Києва не пустили до Росії

Фотожурналіста AFP з Києва не пустили до Росії

11:02,
1 Квітня 2016
2380

Фотожурналіста AFP з Києва не пустили до Росії

11:02,
1 Квітня 2016
2380
Фотожурналіста AFP з Києва не пустили до Росії
Фотожурналіста AFP з Києва не пустили до Росії
Автори:
Французька інформаційна агенція France-Press (AFP) повідомила, що його фотокореспонденту, який базується в Україні, відмовили у в’їзді на територію Росії.

Про це пише BBC

60-річний громадянин України Сергій Супинський, який працює на агенцію 13 років, збирався сісти на літак до Москви в аеропорті Мінська. 

До нього підійшов чоловік у цивільному, який перевірив його документи, а потім заявив, що в’їзд до країни Супинському заборонений, повідомляє France-Press. 

Чоловік не назвався та не пояснив причини заборони. 

В агенції вже повідомили, що звернулися до російської влади з проханням пояснити інцидент. France-Press також направило офіційний лист у російське МЗС.

«До МЗС ця історія не має жодного стосунку, і про це було сказано France Press після їхнього звернення. Як ми зрозуміли з розповіді AFP, їхній співробітник, громадянин України, збирався в’їхати на територію Росії, але не як журналіст. Яка мета його поїздки в Росію, нам невідомо, але це точно не журналістська діяльність, як нам сказало агенство», пояснили «РИА Новости» в МЗС Росії. 

З осені минулого року припинені прямі авіаперельоти між Україною та Росією, добратися з Києва у Москву та навпаки повітрям можна лишень з пересадками. 

Нагадуємо, що Російський інститут стратегічних досліджень (РІСД) презентував доповідь «Зарубіжні ЗМІ у 2015 році - антиросійський вектор», у якій провідні ЗМІ Великобританії, США, Німеччини та Франції включені до списку видань, що найбільш агресивно налаштовані стосовно Росії. Серед ЗМІ з найбільш високим «індексом агресивності» опинилися німецька Frankfurter Allgemeine Zeitung, американська The New York Times та The Wall Street Journal, британські The Guardian, The Financial Times та BBC, французькі Le Monde та Le Figaro.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
logonoid.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду