Савченко звинуватила у смерті російських журналістів ВДТРК, що не забезпечила їх безпеку

Савченко звинуватила у смерті російських журналістів ВДТРК, що не забезпечила їх безпеку

16:29,
3 Лютого 2016
1461

Савченко звинуватила у смерті російських журналістів ВДТРК, що не забезпечила їх безпеку

16:29,
3 Лютого 2016
1461
Савченко звинуватила у смерті російських журналістів ВДТРК, що не забезпечила їх безпеку
Савченко звинуватила у смерті російських журналістів ВДТРК, що не забезпечила їх безпеку
Автори:
Народний депутат України Надія Савченко, яку у Росії судять за сфабрикованим звинуваченням у загибелі російських журналістів, на засіданні в Донецькому міськсуді Ростовської області РФ заявила, що смерть співробітників ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина - на совісті їх працедавця – російського телеканалу «Россия 1».

Про це повідомляє «Радіо Свобода», що веде у Twitter трансляцію судового засідання.

«Слідством доведено - загиблі журналісти були без бронежилетів. Цим мають займатися канали, які за свою брехню мають рейтинги… Волошин не вижив би і в бронежилеті, але Корнелюк міг би. Їх смерть - на совісті телеканалів», - сказала Надія Савченко.

«Укрінформ» зазначає, що адвокат української громадянки Ілля Новіков уточнив, що бронежилети російських журналістів, які вони залишили в готелі, були найнижчого класу - 1-2-го. За його словами, 6-й клас врятував би Ігоря Корнелюка.

В своїх свідченнях на суді Надія Савченко  порівняла дії російського слідства з терористами «Ісламської держави»: «До мене прийшов слідчий, дістав телефон, поставив мене до стінки і говорить: «Говори, хто ти». Так терористи ІДІЛ роблять!».

Вона також повідомила, що російське слідство спочатку взагалі не цікавилося інформацією про загибель Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. «Прийшов слідчий Маньшин. Говорили про Майдан, "Айдар", бої, Коломойського, Авакова. Про журналістів взагалі не питав жодного разу...Про загибель журналістів я дізналася від кореспондента LifeNews, який брав інтерв'ю і потім набрехав більше всіх. Поспівчувала», - сказала Надія Савченко.

Нагадаємо, 17 червня під Луганськом під час мінометного обстрілу селищ Мирне і Металіст отримав тяжкі поранення і помер у лікарні журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк. Разом із кореспондентом російської ВДТРК загинув другий член знімальної групи телерадіокомпанії, звукорежисер Антон Волошин. У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту.

Надію Савченко звинувачують за статтями Кримінального кодексу Росії про «вбивство» і «замах на вбивство» - за про нібито причетність до загибелі двох кореспондентів ВДТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина.

У червні минулого року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Надія Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті. Вона теж відкидає всі звинувачення.

Росія відмовляється визнати міжнародний імунітет Надії Савченко як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

23 грудня 2015 року суд у Донецьку Ростовської області (Росія) на засіданні у справі Надії Савченко допитав наукову співробітницю астрономічного інституту Московського державного університету (МДУ) Ольгу Возякову. За висновками експерта, бойовики «ЛНР» взяли Надію Савченко в полон до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: "Коммерсант"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду