Уряд подав до парламенту угоду про участь України у програмі «Креативна Європа»

Уряд подав до парламенту угоду про участь України у програмі «Креативна Європа»

17:34,
11 Січня 2016
2178

Уряд подав до парламенту угоду про участь України у програмі «Креативна Європа»

17:34,
11 Січня 2016
2178
Уряд подав до парламенту угоду про участь України у програмі «Креативна Європа»
Уряд подав до парламенту угоду про участь України у програмі «Креативна Європа»
Автори:
Кабінет міністрів Україні подав на ратифікацію до Верховної Ради угоду про участь України у програмі «Креативна Європа» Європейського Союзу для сектору культури та креативності. В угоді також йдеться про співробітництво між Україною та ЄС у підпрограмі «Медіа» програми «Креативна Європа».

Відповідне розпорядження Кабміну № 1429-р від 30 грудня 2015 року опубліковано на Урядовому порталі.

«Подати на ратифікацію Верховною Радою України Угоду між урядом України та Європейською комісією про участь України у програмі “Креативна Європа”: програма Європейського Союзу для сектору культури та креативності, та про співробітництво між Україною та Європейським Союзом у підпрограмі “Медіа” програми “Креативна Європа”, вчинену 19 листопада 2015 р. у м. Києві», - йдеться у документі.

Як заявляв минулого року віце-прем’єр – міністр культури В’ячеслав Кириленко, програма Сreative Europe - це півтора мільярда європейських грошей, які можуть бути використані для розвитку культури і медіа в Україні. 

Нагадаємо, у квітні 2015 року в Мінкультури планували завершити роботу, необхідну для підписання Угоди між Європейським Союзом і Україною щодо участі України у програмі «Креативна Європа» (Creative Europe) до кінця року. У червні віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко  спрогнозував, що підписання Угоди щодо програми ЄС «Креативна Європа» відбудеться у вересні цього року. 28 серпня В'ячеслав Кириленко на засіданні Кабінету Міністрів України повідомив, що підписання угоди про приєднання України до програми ЄС «Креативна Європа» (Сreative Europe) планується в жовтні.

19 листопада 2015 року віце-прем`єр-міністр – міністр культури України В`ячеслав Кириленко та єврокомісар з питань освіти, культури, молоді та спорту Тібор Наврачіч нарешті підписали Угоду про приєднання України до програми «Креативна Європа», повідомляє УНІАН.

«Це програма у сфері культури та медіа, яка дозволяє всім митцям, артистам, людям креативного сектору брати участь у спільних із європейцями проектах. Ми пройшли достатньо непростий процес погодження тексту, але під час цього шляху ми постійно відчували значну підтримку наших європейських партнерів», – зазначив тоді віце-прем’єр - міністр культури.

Пан Наврачич натомість підкреслив, що сьогодні українська молодь як ніколи гідна стати повноправною складовою великої європейської сім'ї.

«Для мене Європа - це об'єднання націй, регіонів, місцевостей, кожна з яких має свою культуру і традиції. Всі ці складові об'єднуються завдяки повазі до спільних європейських цінностей. Зберегти культурне розмаїття під час інтеграційних процесів – наша основна задача. Ми підписали з Україноюугоду про приєднання до програми "Креативна Європа" саме для того, щоб надати Україні можливість поділитися з Європою своєю унікальною багатою культурою», - сказав єврокомісар.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: espreso.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду