Франція відкриває доступ до архівів часів режиму Віші

Франція відкриває доступ до архівів часів режиму Віші

09:44,
28 Грудня 2015
2691

Франція відкриває доступ до архівів часів режиму Віші

09:44,
28 Грудня 2015
2691
Франція відкриває доступ до архівів часів режиму Віші
Франція відкриває доступ до архівів часів режиму Віші
Автори:
Архіви включають документи міністерств юстиції, закордонних та внутрішніх справ, а також документи тимчасового уряду.

Про це пише Deutsche Welle

Франція відкриє доступ до архівів поліції, міністерств юстиції та закордонних справ часів режиму Віші, який співпрацював з нацистськими окупантами в роки Другої світової війни. Відповідний декрет уряду було оприлюднено в неділю, 27 грудня, повідомляє агентство AFP.

Згідно з декретом, починаючи 28 грудня вільний доступ до архівів отримають державні служби, громадяни та дослідники. Також буде відкрито доступ до архівів тимчасового уряду Франції, який керував країною після звільнення від нацистів.

Нові правила поширюються і на документи, які датуються кінцем 1960 року, якщо вони стосуються подій, які відбулися між вереснем 1939 року та травнем 1945-го.

Режим Віші на чолі з героєм Першої світової війни Філіпом Петеном співпрацював з окупаційною німецькою армією з 1940 по 1944 роки. Цей період вважається однієї з найпохмуріших сторінок в історії країни. Зокрема, колабораціоністський уряд допоміг нацистам депортувати з країни близько 76 тисяч євреїв.

Нагадуємо, що СБУ відкрила вільний доступ до архівів репресивних органів СРСР. Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, СБУ надає вільний доступ до документів колишнього КДБ СРСР і готується передати архіви цієї організації за 1917-1991 роки Українському інституту національної пам'яті.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Філіп Петен
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду