У Раді зареєстровано постанову про відставку віце-прем’єра Кириленка

У Раді зареєстровано постанову про відставку віце-прем’єра Кириленка

10:32,
18 Грудня 2015
1496

У Раді зареєстровано постанову про відставку віце-прем’єра Кириленка

10:32,
18 Грудня 2015
1496
У Раді зареєстровано постанову про відставку віце-прем’єра Кириленка
У Раді зареєстровано постанову про відставку віце-прем’єра Кириленка
Автори:
17 грудня у Верховній Раді зареєстровано проект постанови № 3659 «Про звільнення Кириленка В.А. з посади Віце-прем'єр-міністра України - Міністра культури України».

Повідомлення про це опубліковано на офіційному порталі парламенту.

Ініціаторами постановили виступили вісім нардепів:  Ірина Подоляк, Олег Лаврик, Роман Семенуха, Ірина Фріз, Олена Матузко, Павло Кишкар, Олександр  Опанасенко, Павло Костенко -два від «Блоку Петра Порошенка», п’ять від «Самопомочі» та один позафракційний.

Головний комітет - Комітет з питань культури і духовності ВР.

Текст проекту постанови поки що не опублікований.

Раніше політолог Тарас Березовець заявив виданню «Сегодня», що прогнозує відставку В’ячеслава Кириленка з посади віце-прем’єра-міністра: «Проти нього налаштовані громадські активісти, "Самопоміч" і "Батьківщина"», - сказав політолог.

За його словами, міністерство культури може бути взагалі ліквідоване.  «Зараз вивчається можливість ліквідації Мінмолоді та спорту та суміщення його з Міносвіти. Це стосується і Мінкульту - в Європі, наприклад, такого міністерства немає ніде! Просто з'явиться, скажімо, Нацагентство з питань молоді, спорту, науки і культури», - стверджує Тарас Березовець.

Він також прогнозує, що у разі відставки В’ячеслава Кириленка посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань може обійняти теперішній міністр інформаційної політики Юрій Стець, який нещодавно заявив про свою відставку.

Нагадаємо, у квітні 2015 року народний депутат від «Самопомочі», перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Ірина Подоляк звернулася до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням прийняти «професійне, швидке і точне управлінське рішення» щодо міністра культуриВ'ячеслава Кириленка.  Депутатка стверджує, що діяльність пана Кириленка на посаді міністра культури «приносить країні значно більше шкоди, аніж користі, й може призвести до невідворотних репутаційних втрат, недовіри й нівелювання будь-яких успіхів» Кабінету Міністрів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: zerkalo.mk.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду