Стець пообіцяв перевірити, чи здійснює Фіскальна служба тиск на «Студію Савіка Шустера»

Стець пообіцяв перевірити, чи здійснює Фіскальна служба тиск на «Студію Савіка Шустера»

14:59,
11 Грудня 2015
1970

Стець пообіцяв перевірити, чи здійснює Фіскальна служба тиск на «Студію Савіка Шустера»

14:59,
11 Грудня 2015
1970
Стець пообіцяв перевірити, чи здійснює Фіскальна служба тиск на «Студію Савіка Шустера»
Стець пообіцяв перевірити, чи здійснює Фіскальна служба тиск на «Студію Савіка Шустера»
Автори:
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що повідомить ЗМІ, чи використовує керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров свої можливості, щоб впливати на ті чи інші медіа, в тому числі - на студію Савіка Шустера, яка виробляє політичне ток-шоу «Шустер live».

Про це повідомляє видання LB.ua з посиланням на заяву міністра в ефірі програми «Лівий берег із Сонею Кошкіною», яка вийшла в ефірі 8 грудня на каналі «24».

«Місяць тому або трохи більше, на вашому місці сидів пан Насіров, який розповідав про податкові перевірки студії Шустера, що дивним чином активізувалися після того, як Шустер був знятий з ефіру «плюсів». Знятий, як сказав сам Шустер, за домовленістю Коломойського з Банковою. І коли Насіров стверджує, що Шустера «торблять» унаслідок того, що у нього, нібито, зарплати в конвертах виплачуються, це, вибачте, очевидний політичний тиск. Не інакше», - заявила Соня Кошкіна, посилаючись на інтерв’ю з Романом Насіровим в ефірі програми «Лівий берег із Сонею Кошкіною».

Як сказав у відповідь Юрій Стець, протягом останнього року будь-який чиновник, який здійснював тиск на журналістів, йшов у відставку: «Чи використовується Насіровим якийсь інструментарій? Я не беруся судити…За останній рік, якщо якийсь чиновник був спійманий на спробі чинити тиск на журналістів, він (чиновник, - С.К.) йшов геть. Політик, який обвинувачує журналіста, за будь-яких обставин програвав. Журналісту глядачі-читачі апріорі довіряють більше, ніж політику. Це - стандартна схема відносин між владою і журналістами, між владою і суспільством».

Міністр заявив також, що не чув заяв Романа Насірова стосовно питань Фіскальної служби до «Студії Савіка Шустера», але через два дні (інтерв’ю вийшло в ефірі 8 грудня) готовий буде звітувати, чи використовує глава фіскального відомства свої можливості для тиску на медіа.

«Для мене - новина, що Насіров був у вас в студії і робив подібні заяви. Якби я бачив програму - міг би зафіксувати питання, які у мене до Насірова з'явилися. Користуючись посадою міністра, я можу, як мінімум, відправити офіційний запит або особисто зустрітися з Насіровим, щоб він мені пояснив, що сталося, і надав чіткі докази відсутності тиску на журналіста чи на конкретну продакшн-студію. А, може, були дійсно законні підстави, які стосуються роботи фіскального органу. Тобто, мінус - що я не бачив того ефіру, плюс - що через два дні я дам Соні Кошкіній звіт: чи використовував або використовує пан Насіров свої можливості, щоб впливати на ті чи інші медіа, в тому числі - на студію Савіка Шустера», - сказав Юрій Стець.

Як раніше повідомляло видання LB.ua, глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив в інтерв’ю, що стосовно перевірок «Студії Савіка Шустера» його відомство діє по законодавству: «Ми абсолютно у всіх випадках діємо по законодавству. Це незалежно від того, який бізнес, він повинен працювати легально, повинен платити податки».

З його відповіді також можна було зробити висновок, що одним з питань до діяльності «Студії Савіка Шустера» була виплата «зарплати у конвертах».

«Багато ваших колег платять зарплату не так, як повинні - легально, але в конвертах. На жаль, часто нам доводиться це доводити, а потім вже - маючи доказову базу - прямим текстом карати… Там (до «Студії Савіка Шустера» - Ред.) було кілька питань. Я їх не можу озвучувати. Це - таємниця слідства, яке у нас веде слідче управління», - повідомив Роман Насіров.

Нагадаємо, журналіст, телеведучий Савік Шустер, що також є генеральним директором продакшн-компанії «Савік Шустер Студія», заявив, що оскаржуватиме акт перевірки діяльності студії Державною фіскальною службою. За його словами, згідно акту Фіскальної служби порушення склали понад 10 млн грн.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: 24tv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду