Міністр Стець заявляє, що завдяки його відомству українське мовлення на Донбасі відновлено на 70 відсотків

Міністр Стець заявляє, що завдяки його відомству українське мовлення на Донбасі відновлено на 70 відсотків

13:54,
11 Грудня 2015
1379

Міністр Стець заявляє, що завдяки його відомству українське мовлення на Донбасі відновлено на 70 відсотків

13:54,
11 Грудня 2015
1379
Міністр Стець заявляє, що завдяки його відомству українське мовлення на Донбасі відновлено на 70 відсотків
Міністр Стець заявляє, що завдяки його відомству українське мовлення на Донбасі відновлено на 70 відсотків
Автори:
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що українське мовлення відновлено на звільнених від терористів «ДНР»-«ЛНР» територіях Донбасу на 70%. Водночас він сказав, що не допуск на територію України сигналів сепаратистських телеканалів не може бути функцією його міністерства.

Про це повідомляє видання LB.ua з посиланням на заяву міністра в ефірі програми «Лівий берег із Сонею Кошкіною», яка вийшла в ефірі 8 грудня на каналі «24».

Юрій Стець оцінив масштаби робіт з відновлення українського мовлення на звільнених територіях Донецької і Луганської областей у 70 відсотків: «Це - те, що працює безпосередньо в епіцентрі конфлікту, тоді як периметр зіткнень «перекритий» українськими телеканалами, радіостанціями. Я особливо пишаюся тим, що сьогодні на Донбасі можна побачити програми «Громадського ТБ Донбасу», Сергія Гармаша».

Водночас він сказав про існування територій, на яких неможливо було забезпечити українське мовлення тільки за рахунок встановлення передавачів, які Україна отримала безкоштовно від Польщі, США та Литви.  «Але навіть в зонах «білих плям», де ми не можемо поставити передавачі або ж через перманентні обстріли, або через особливості рельєфу, або з іншої якоїсь причини - там проблема вирішена по-іншому. Там ми встановили близько 180 супутникових антен. На які теж держава не витратила жодної копійки», - стверджує міністр.

На зауваження Соні Кошкіної, що у Волновасі (Донецька область), наприклад, зараз працює чотири українських канали проти п'яти «ДНР»-івських і 11-ти російських, і FM-мовлення все російське, міністр відповів, що «до створення міністерства там не було взагалі жодного українського телеканалу».

За його словами, найскладніше забезпечити українське мовлення на лінії зіткнення. «Відсотків на 70 вона не була покрита українськими телеканалами і радіостанціями. При створенні міністерства, одним з чотирьох завдань, що стояли переді мною, було відновлення їх мовлення. Саме відновлення. Тому що - зрозумійте правильно - стояти щитом, не допускаючи на територію України сигнали телеканалів «ДНР», «ЛНР» - не моя функція, технічно це просто неможливо…Це - абсурд. Зрозуміло, що міністерство, у складі якого 19 чоловік, причому семеро з них - юристи, не може цим займатися», - сказав Юрій Стець.

Читайте аналітику MediaSapiens щодо стану мовлення в Донецькій, Луганській, а також Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

Нагадаємо, 8 грудня міністр інформаційної політики Юрій Стець звітував на засіданні Кабміну про свою роботу і показав заяву про свою відставку з посади.

В інтерв’ю виданню «ЛІГАБізнесІнформ», яке було опубліковане 7 грудня, він підтвердив, що йде з посади міністра. Водночас Юрій Стець зізнався, що не обговорював з Президентом України Петром Порошенком майбутнє свого відомства.

2 грудня 2014 року Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства раніше не існувало). 3 грудня новопризначений міністр презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: 24tv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду