В Аргентині хочуть судити Джеремі Кларксона

В Аргентині хочуть судити Джеремі Кларксона

09:28,
30 Жовтня 2015
9443

В Аргентині хочуть судити Джеремі Кларксона

09:28,
30 Жовтня 2015
9443
В Аргентині хочуть судити Джеремі Кларксона
В Аргентині хочуть судити Джеремі Кларксона
Автори:
Апеляційний суд провінції Вогняна Земля в Аргентині постановив відновити справу про «Фолклендський» номер проти колишнього ведучого популярної телепрограми ВВС Top Gear Джеремі Кларксона.

Про це повідомляє BBC

У 2014 році під час зйомок у Патагонії пан Кларксон постав перед місцевою публікою на Porsche із реєстраційним знаком H982 FKL - цей номер аргентинці сприйняли як недвозначний натяк на Фолклендську війну 1982 року між Британією та Аргентиною.

Почалися гнівні протести, натовп закидав камінням учасників телешоу, і їм довелося поспіхом залишити Південну Америку. У підсумку справа дійшла до аргентинського суду, де ведучого звинуватили в образі національних почуттів.

Виконавчий продюсер ВВС Top Gear виступив на захист Джеремі Кларксона, пояснивши, що номерний знак обрали абсолютно випадково.

Раніше цього року аргентинський суддя дійшов висновку, що команда ведучого діяла не зловмисно.

Однак група ветеранів Фолклендської (в Аргентині її називають Мальвінською) війни подала апеляцію.

«Ми вважаємо, що команда Top Gear підмінила номери, повністю усвідомлюючи незаконність своїх дій», - заявив прес-секретар ветеранської організації.

Зараз пана Кларксона звинувачують за статтею «Фальсифікація, підміна або знищення державного реєстраційного знака».

За аргентинським законам за це правопорушення загрожує від шести місяців до трьох років в’язниці.

Раніше один із топ-менеджерів американського відеоканалу Netflix заявив, що керівництво каналу відмовилося заключати угоду з колишніми ведучими програми BBC «Top Gear», оскільки вони «не коштують цих грошей».

Джеремі Кларксон, Річард Хеммонд та Джеймс Мей покинули BBC навесні 2015 після того, як Кларксона звільнили через сутичку із продюсером.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду