Міноборони впроваджує нові правила для журналістів у зоні АТО

Міноборони впроваджує нові правила для журналістів у зоні АТО

17:31,
20 Жовтня 2015
4111

Міноборони впроваджує нові правила для журналістів у зоні АТО

17:31,
20 Жовтня 2015
4111
Міноборони впроваджує нові правила для журналістів у зоні АТО
Міноборони впроваджує нові правила для журналістів у зоні АТО
Автори:
Міністерство оборони України започатковує нову систему співпраці з цивільними журналістами і працівниками ЗМІ щодо висвітлення проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр АТО.

Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook, щосереди через прес-центр АТО буде формуватися список цивільних журналістів, працівників ЗМІ, які виявили бажання працювати на об’єктах Збройних сил України (органах військового управління, військових частинах, районах (місцях) їх дислокації, підготовки та виконання завдань за призначенням) в зоні проведення антитерористичної операції, із зазначенням:

- ПІБ журналістів, бажаних напрямків роботи (секторів);

- марки і державних номерів автомобілів;

- номерів прес-карт.

Щоп’ятниці список буде доводитися телеграмою до кожного сектору (до неділі зазначена телеграма буде доведена до чергової служби кожного підрозділу в зоні проведення АТО).

Для організації роботи цивільних журналістів, працівників ЗМІ на кожному з визначених об’єктів Збройних сил України будуть призначатися відповідні посадови особи.

Для підтвердження права цивільних журналістів, працівників ЗМІ на відвідання об’єктів, перетин блокпостів тощо буде здійснюватися перевірка через відповідну чергову службу за списком, сформованим прес-центром АТО.

У прес-центрі АТО стверджують, що нові правила впроваджуються для полегшення роботи цивільних журналістів та працівників ЗМІ.

Журналісти, коментуючи це повідомлення прес-центру АТО у Facebook, уже висловили здивування, як вони можуть планувати за тиждень, у якому саме секторі будуть події. Нагадаємо, що раніше нарікання журналістів викликала, зокрема, необхідність повідомляти прес-центр АТО про свої плани на наступний день до 18:00 попереднього дня.

Нагадаємо, 25 вересня воєнні кореспонденти українських ЗМІ, які працюють у зоні антитерористичної операції, влаштували у Facebook флешмоб-протест проти обмежень з боку керівництва штабу АТО на висвітлення і зйомку важливих подій на Донбасі. Приводом до флешмобу стало позбавлення акредитації знімальної групи телеканалу «Україна». Свої вимоги до керівництва держави та командирів АТО вони висловили в публічному зверненні.

Того ж дня начальник Генерального штабу Збройних сил України доручив реформувати прес-служби Збройних сил. А Міністерство оборони України вирішило створити робочу групу для вирішення проблемних питань, які виникають під час співпраці військових і журналістів у.

28 вересня з ініціативи Міністерства інформаційної політики відбулося публічне обговорення фактів порушень прав журналістів в зоні АТО, за результатами якого було сформовано робочу групу для вирішення проблемних питань.

30 вересня відбулося перше засідання робочої групи, учасники якої – воєнкори – припустили що «закручування гайок», яке розпочалося кілька місяців назад і яке не дає журналістам якісно виконувати професійні обов'язки, пов'язане з оприлюдненням фактів контрабанди в зоні АТО. Журналісти також назвали ключові проблеми, з якими стикаються під час висвітлення подій АТО.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду