Російських журналістів затримали на естонському кордоні

Російських журналістів затримали на естонському кордоні

13:33,
16 Жовтня 2015
3904

Російських журналістів затримали на естонському кордоні

13:33,
16 Жовтня 2015
3904
Російських журналістів затримали на естонському кордоні
Російських журналістів затримали на естонському кордоні
Автори:
На прикордонному переході «Койдула» при виїзді з Естонії була затримана знімальна група Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК).

Про це пише Postimees.

У журналістів відібрали документи, телефони і професійне обладнання. Прикордонники зробили запити на відомості про візи кореспондентів до Фінляндії та Литви, чи вони не підроблені, а також обіцяли провести огляд.

За словами представників медіа, на кордоні їх протримали 5 годин.

«Нам всім трьом анулювали в результаті візи, заявили, що цілі перебування в Євросоюзі не відповідають зазначеним при їх отриманні», - заявив кореспондент ВДТРК Микола Васильєв.

Прес-секретар Департаменту поліції і прикордонної охорони Марія Гоньяк підтвердила, що троє російських журналістів були дійсно затримані на естонському кордоні, повідомляє Delfi.

«Сьогодні у другій половині дня на прикордонний пункт Койдула прибули три російських журналіста, під час контролю яких з'ясувалося, що мета поїздки не відповідала меті, зазначеній під час видачі візи. Крім того, у одного з них при собі був ніж, заборонений в цивільному обороті в Естонії. Після проведення процесуальних дій журналістів відпустили», — пояснила вона.

Водночас в МЗС РФ вже встигли заявити про прояв політичної цензури.

«Потрібно розібратися в деталях події. Це дуже схоже на прояв фізичної та політичної цензури, коли накладаються обмеження не тільки на роботу журналістів, а застосовуються фізичні методи для того, щоб вони не могли працювати», - заявила в ефірі телеканалу «Росія 24» офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Раніше влада Молдови відмовила у в'їзді в країну двом журналістам телеканалу «Росія 24», які мали висвітлювати 9 жовтня футбольний матч відбірного турніру чемпіонату Європи 2016 року. Співробітники поліції пояснили факт відмови у в'їзді журналістам напруженою ситуацією в Кишиневі, де вже місяць тривають антиурядові протести.

Нагадуємо, що у вересні знімальній групі російського телеканалу Lifenews заборонили в'їзд в Молдову через відсутність акредитації.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Postimees
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду