Комітет захисту журналістів засуджує вимкнення телеканалів кримською владою

Комітет захисту журналістів засуджує вимкнення телеканалів кримською владою

00:00,
7 Березня 2014
1471

Комітет захисту журналістів засуджує вимкнення телеканалів кримською владою

00:00,
7 Березня 2014
1471
Комітет захисту журналістів засуджує вимкнення телеканалів кримською владою
Комітет захисту журналістів засуджує вимкнення телеканалів кримською владою
Кримська влада повинна негайно відновити у регіоні мовлення незалежних українських телестанцій «5 канал» та «1+1». Таку заяву вчора, 6 березня, зробив Комітет захисту журналістів (СPJ).

Судячи із заяв журналістів, які перебувають у Криму, та новинних повідомлень, місцева влада Криму припинила передавати на півострові аналоговий сигнал двох приватних телеканалів. Таке розпорядження дав Сергій Аксьонов, нещодавно призначений проросійський прем’єр-міністр регіону. Посилаючись на Lenta.ru, Комітет захисту журналістів пише, що раніше цього тижня місцева влада погрожувала «перекрити потік брехливої та упередженої інформації, щоб захистити суспільство від негативного впливу».

Ведуча «5 каналу» повідомила CPJ телефоном, що зараз їхня телекомпанія недоступна у Криму, а регіональна влада пояснень з цього приводу не дає. Представник сімферопольського Центру журналістських розслідувань Євгеній Гаркуша розповів Комітету, що деякі кабельні мережі також зупинили мовлення цих двох телеканалів. За його словами, на хвилях «5 каналу» та «1+1» передається сигнал російських державних компаній «Росія» та «Росія 24».

Комітет захисту журналістів звернувся до Кримського центру телебачення та радіомовлення за коментарем, але відповіді не отримав.

Це вже вдруге за цей тиждень місцева влада вдається до цензури незалежних мовників у Криму. В понеділок популярний незалежний телеканал «Чорноморська телерадіокомпанія» вимкнули з ефіру без пояснень.

«Ми засуджуємо цю жахливу цензуру українських телестанцій, що є частиною плану кримської влади щодо заборони потоку незалежних новин та думок, – заявила координатор CPJ у Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова. – Всі мешканці півострова мають право на необмежений доступ до новин. Влада має негайно відновити мовлення «5 каналу», «1+1» та Чорноморської телерадіокомпанії».

Відбуваються також Ddos-атаки на сайти Чорноморської ТРК та каналу«1+1». Як передає BBC, такі атаки на українські та російські веб-сайти і телекомунікаційні мережі останніми тижнями посилилися.

Крім того, вчора у Севастополі на команду «5 каналу» напали проросійські протестувальники.

Згідно з даними Інституту масової інформації (ІМІ), київські журналісти у Криму зіштовхуються із перешкоджанням їхній діяльності, залякуванням, нападами на них з боку проросійських протестувальників. ІМІ задокументував 24 такі випадки, починаючи з середини лютого.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
worldtruth.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду