У Росії судять активістку за публікації в соцмережі

У Росії судять активістку за публікації в соцмережі

10:02,
4 Вересня 2015
3600

У Росії судять активістку за публікації в соцмережі

10:02,
4 Вересня 2015
3600
У Росії судять активістку за публікації в соцмережі
У Росії судять активістку за публікації в соцмережі
Автори:
Суд російського міста Краснодар розпочав розгляд справи 26-річної кубанської активістки Дар'ї Полюдової, яку звинувачують у закликах до екстремістської діяльності і до сепаратизму за публікації в соціальній мережі «ВКонтакте».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Полюдова стала першою людиною в Росії, якій висунули звинувачення у закликах до сепаратизму після того, як у травні 2014 року вступив у силу закон, що припускає кримінальну відповідальність за такі дії», - йдеться у публікації.

Звинувачення Полюдовій висунули в серпні минулого року. Після заклику провести марш «За федералізацію Кубані» у відповідь на заклики Росії до федералізації України Полюдову заарештували на 14 діб за дрібне хуліганство. Однак після закінчення цього терміну активістку не відпустили із СІЗО, повідомивши їй про кримінальну справу.

Жінку відправили у слідчий ізолятор, але в лютому 2015 року змінили їй запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Аналогічні звинувачення могли загрожувати ще одному організатору цього жартівливого «маршу» Петру Любченкову, проте він виїхав в Україну і уникнув суду, хоча його прізвище внесли в російський список «екстремістів і терористів».

Нагадуємо, що минулого місяця у Москві на площі біля станції метро «Вулиця 1905 року» пройшов мітинг на підтримку заарештованих у справі про «спробу розхитування політичної обстановки» журналіста РБК Олександра Соколова, публіциста Юрія Мухіна і його соратника Валерія Парфьонова.

Журналіст РБК Олександр Соколов, публіцист, колишній головний редактор газети «Дуель» Юрій Мухін і його багаторічний соратник Валерій Парфьонов були заарештовані 27 липня за звинуваченням у членстві в екстремістській організації - такою слідчі порахували ініціативну групу, назвавши її наступницею визнаної екстремістською і забороненої в 2010 році «Армії волі народу». Мухін був заарештований в анексованому Росією Сімферополі, двоє інших обвинувачених - в Москві.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дар'я Полюдова, Вконтакте
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду