У Росії порушили справу щодо телеканалу Disney

У Росії порушили справу щодо телеканалу Disney

16:21,
20 Серпня 2015
3423

У Росії порушили справу щодо телеканалу Disney

16:21,
20 Серпня 2015
3423
У Росії порушили справу щодо телеканалу Disney
У Росії порушили справу щодо телеканалу Disney
Автори:
Федеральна антимонопольна служба (ФАС) РФ порушила справу щодо телеканалу Disney (ЗАТ «Дисней Чэннел СНГ») за ознаками порушення закону про рекламу.

Про це повідомляє інформагенство «Интерфакс».

Причиною порушення справи стала скарга, що надійшла до ФАС - мовляв, тривалість реклами під час показу мультфільму на телеканалі Disney перевищувала встановлені законом ліміти. 

Розгляд справи призначили на 24 вересня. 

Представники керівництва каналу Disney поки ніяк не прокоментували порушену справу. 

У скарзі йшлося про те, що під час показу повнометражного мультфільму реклама тривала довше встановлених законом 9 хвилин протягом однієї години мовлення, а тривалість окремих рекламних роликів перевищувала 4 хвилини. 

ВІдповідно до російського законодавства, а саме - частини 3 статті 14 закону «Про рекламу» РФ, - сумарна тривалість реклами, що розповсюджується в телепередачі, переривання телепередачі рекламою (у тому числі спонсорською) і поєднання реклами з телепередачею «рухомим рядком» чи іншим способом її накладання на кадр не може перевищувати 15% часу мовлення протягом години.

Ефірний канал Disney розпочав мовлення в Росії з 2012 року на базі каналу «Семерка» (ТОВ «7ТВ»), що належав холдингу ЮТВ. Власником ЗАТ «Дисней Чэннел СНГ» є ТОВ «Уолт Дисней Компани СНГ».

Нагадуємо, що в Росії хочуть заборонити «іноземним агентам» засновувати ЗМІ. Міністерство зв'язку і масових комунікацій РФ пропонує заборонити громадським організаціям, що визнані «іноземними агентами», виступати в ролі засновників засобів масової інформації. З цією метою Мінкомзв'язку підготувало поправки до закону «Про засоби масової інформації».

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
cdnvideo.dolimg.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду