АНБ публікуватиме звіти про свою діяльність

АНБ публікуватиме звіти про свою діяльність

00:00,
23 Березня 2014
1025

АНБ публікуватиме звіти про свою діяльність

00:00,
23 Березня 2014
1025
АНБ публікуватиме звіти про свою діяльність
АНБ публікуватиме звіти про свою діяльність
Агентство національної безпеки США може публікувати прозорі звіти про обсяги здійснюваного ним стеження. Про це заявив заступник директора АНБ Річард Леджет (Richard Ledgett), повідомляє BBC.

Виступаючи на конференції TED (Technology, Entertainment and Design), заступник директора АНБ сказав, що Едвард Сноуден піддав ризику людські життя. Коли «погані хлопці» дізналися про методи АНБ, їх стало складніше знайти, зазначив Річард Леджет.

За словами чиновника, агентство має багато зробити, що заспокоїти людей щодо їхньої діяльності.

Він також став на захист системи стеження PRISM, сказавши, що це було «надзвичайно важливо» для руйнування терористичних планів.

Рідчард Леджет зазначив, що радше хотів би бачити «обговорення фактів», аніж «напівправду та викривлення, які використовує Сноуден». За його словами, колишній співробітник АНБ відкрив глобальну дискусію про «баланс між секретністю та прозорістю», до якої агентство хоче бути повністю залученим.

«Є пропозиція публікувати прозорі звіти в такий самий спосіб, як це роблять інтернет-компанії», – сказав Леджет.

Він зазначив, що АНБ має бути більш прозорим у його процесах, адмініструванні та контролі. Додав також, що вся діяльність агентства погоджується із президентом, федеральними суддями та Конгресом.

Говорячи про Едварда Сноудена, Леджет сказав: «Це демонструє, що дивовижна зарозумілість була для нього важливішою за рамки конституції».

Заступник АНБ вважає, що оприлюднення Сноуденом такої кількості важливих таємних документів поставило під велику загрозу діяльність агентства, а також життя людей.

«Якщо наші противники бачать наші методи, вони можуть віддалитися з нашого поля зору. Ми маємо свідчення, що терористи, контрабандисти та держави змінюють методи діяльності. МИ втрачаємо можливість стежити за нашими противниками», – сказав Леджет.

За його словами, агентство потребує доступу до глобальної комунікаційної системи, щоб моніторити діяльність терористів, торговців людьми та ворожих країн.

Він пояснив, що просто неможливо, щоб агенти не натрапляли у мережі на звичайних людей. Однак АНБ використовує процеси мінімізації, аби прочитувати якомога менше такої інформації.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ted.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду