У Росії створили Інститут розвитку інтернету

У Росії створили Інститут розвитку інтернету

10:02,
25 Листопада 2014
1926

У Росії створили Інститут розвитку інтернету

10:02,
25 Листопада 2014
1926
У Росії створили Інститут розвитку інтернету
У Росії створили Інститут розвитку інтернету
У Росії створили організацію «Інститут розвитку інтернету», що збиратиме і аналізуватиме інформацію про російську інтернет-галузь.

Проект запустили Фонд розвитку інтернет-ініціатив (ФРІІ) та Російська асоціація електронних комунікацій (РАЕК), повідомляється на сайті останньої.

Згідно з повідомленням, новостворена організація представлятиме інтереси російської інтернет-галузі (до якої належать медіа, софт і сам інтернет). Метою інституту є збір та обробка статистичної та аналітичної інформації, до якої повинні мати доступ усі учасники ринку та зацікавлені сторони. Крім цього ІРІ повинен аналізувати особливості розвитку іноземного інтернету. Він також має стати майданчиком для обговорення галузевих, законодавчих ініціатив та комунікації із владою.

«Враховуючи швидкість нашого життя, важливо мати узгоджену всіма зацікавленими учасниками позицію, чітке бачення майбутнього, щоб своєчасно реагувати на зміни, на будь-які виклики часу, щоб ефективно розвивати інтернет-галузь і пропонувати нові ідеї глобального ринку. Для цього нам необхідно більше актуальної інформації, аналітики, трендів, як світових, так і російських», - пояснив ідею нової організації директор ФРІІ Кирило Варламов.

Директор РАЕК Сергій Плуготаренко заявив, що завдання ІРІ полягає в тому, аби змінити «хибну» думку про розвиток російського ринку інновацій «у гірший бік».

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що ідею створення «Дому інтернету» чи «Інститут розвитку інтернету» підтримали в адміністрації Володимира Путіна.

Раніше голова Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що російська інформаційно-комунікаційна галузь має регулюватися за допомогою не лише заборонних, але і стимулюючих заходів.

Водночас за останній рік у Росії сильно обмежили свободу інтернету. 1 лютого в РФ набрав чинності закон, за яким державний регулятор Роскомнагляд може без рішення суду блокувати інтернет-ресурси із «закликами до екстремізму та масових заворушень». 1 серпня набув чинності так званий закон про блогерів, який Держдума Росії прийняла 22 квітня.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
obrs.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду