Українські інтернет-провайдери підписали Кодекс щодо захисту дітей від жорстокості в мережі

00:00,
20 Лютого 2012
1878

Українські інтернет-провайдери підписали Кодекс щодо захисту дітей від жорстокості в мережі

00:00,
20 Лютого 2012
1878
Українські інтернет-провайдери підписали Кодекс щодо захисту дітей від жорстокості в мережі
20 лютого на прес-конференції в УНІАН було підписано меморандум про співпрацю у впровадженні Кодексу щодо захисту дітей від жорстокого поводження в інтернеті. 

Першими меморандум підписали компанії «МТС-Україна», «Київстар» та «Укртелеком», які заявили про свою готовність захищати дітей від інформації, що може зашкодити їхньому психічному здоров’ю.

Ініціатор створення документа  – правозахисний центр «Ла-Страда-Україна». «За даними фонду Internet Watch Foundation, Україна посідає 7-ме місце у світі за розповсюдженням дитячої порнографії у всесвітній мережі. 28% пошукових запитів виявились пов’язаними з порнографією», – відзначила Катерина Левченко, президент центру «Ла-Страда-Україна».

Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко також підтримав цю ініціативу, заявивши, що у законодавстві України потрібно чітко визначити відповідальність за поширення дитячої порнографії.

«Окремі положення мають стосуватися кримінальної відповідальності клієнтів інтернет-провайдерів за користування порнографією з використанням образів дітей», – заявив він. 

Основне завдання підписаного Кодексу – об’єднання провайдерів у боротьбі з поширенням шкідливого контенту для дітей, а також популяризація інструментів боротьби з подібним негативним контентом, правил інтернет-безпеки та батьківського контролю.

  

 Детальніше на цю тему читайте на MediaSapiens найбличими днями.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Rosemwelch
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду